Fintech

KNC Miner i konkurs

Bitcoinbolaget knäcktes av den låga kursen.

Uppdaterad 2016-05-30
Publicerad 2016-05-30

De 220 miljoner i riskkapital som bland annat Creandum, GP Bullhound och Accel Partners investerat räckte inte för att hålla det svenska bitcoinbolaget KNC Miner ovanför ytan.

Bolaget, som har 20 anställda i Stockholm samt knappt 15 anställda vid sina datahallar i Boden, har ansökt om konkurs. Det skriver Di Digital.

Den sjunkande bitcoinkursen var droppen som fick bägaren att rinna över för KNC Miner.

– Om priset hade varit högre och våra kostnader lägre skulle vi ha klarat oss. Just nu kan vi inte påverka dessa saker, säger säger KNC Miners vd Sam Cole till Di Digital.

Konkursförvaltare Nils Åberg tror att en försäljning av bolaget är det troligaste alternativet. Av den anledningen är det också av högsta vikt att säkerställa den produktion som pågår just nu, menar han.

KNC Miners omsättning uppgick under 2014 till över en halv miljard kronor. Trots det har bolaget haft svårt att nå lönsamhet och i februari valde man att avskeda tolv anställda, vilket vid den tidpunkten motsvarade halva personalstyrkan.

Så sent som ifjol gjorde KNC Miner en nyemission värd 125 miljoner kronor.

På måndagen steg värdet på bitcoin rejält efter beskedet att en tidigare konfiskerad mängd av valutan – närmare bestämt 24.518 bitcoin, motsvarande drygt 108 miljoner kronor – ska ut på marknaden via en auktion i juni. Det skriver Financial Times.

Platsannonser

Logga in