Fastigheter

Klövern säljer Kappahls centrallager för 643 miljoner kronor

Klövern säljer Hästägaren 3 i Mölndal för 643 miljoner kronor till norska Arctic Securities. Fastigheten omfattar till största del Kappahls centrallager och huvudkontor.

Realtid.se
Uppdaterad 2017-12-21
Publicerad 2017-12-21

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är fastighetsbolaget Västsvensk Logistik som på pappret förvärvar fastigheten Hästägaren 3 från Klövern. Västsvensk Logistik är i sin tur ett nybildat dotterbolag till Arctic Securities, ett norskt analyshus och konsultbolag inom bland annat fastighetsrådgivning. Målet är att notera Västsvensk Logistik på Aktietorget.

– Vi är väldigt glada över att ha genomfört vår första fastighetstransaktion i Sverige som uppfyller de höga kvalitetskrav vi har gällande fastigheter med stabila, långsiktiga kassaflöden i attraktiva lägen, säger Daniel Andersson, Head of Real Estate Corporate Finance på Arctic Securities Sverige, i en kommentar.

Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 48.000 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till 39 miljoner kronor och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 100 procent.

Klövern förvärvade fastigheten 2012 för 490 miljoner kronor och säljer den nu för 643 miljoner. Den nya ägaren tillträder 11 januari.

Cushman & Wakefield har varit rådgivare till Klövern vid försäljningen.

Platsannonser