Klena bevis mot Facebook

– Jag vill se anställningskontraktet. Småprat i studentkorridoren duger inte.

Domaren var inte imponerad över de bevis som las fram under onsdagens rättegång. Connectu fick ytterligare två veckor på sig att lägga fram bevis mot Mark Zuckerberg.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2007-07-26

Mark Zuckerberg anklagas för att stulit programkoden till sin community Facebook från Connectu, en jämgammal sajt som också riktat in sig på socialt nätverkande mellan högskolestudenter.

Connectu förnekade att de vill stänga Facebook.

– Det har förekommit oriktiga uppgifter i media att Connectu vill stänga Facebook. Connectu vill rätta till det, sa Connectus advokat John Hornick till domaren och tillade att det inte pågår samtal om förlikning.

– Mitt intryck är att rättegången inte är menad att lösa konflikten utan att bereda vägen för skadestånd, sa domare Douglas Woodlock i rätten i Boston, enligt Reuters.

Tvisten är tre år gammal och går tillbaka till tiden när Connectu grundades. Cameron och Tyler Winklevoss och Divya Narendra är inte själva är programmerare, utan betalde sina klasskamrater, däribland Mark Zuckerberg, för att skriva kod till en community.

För två år sedan gick Facebook till motattack och stämde Connectu. Connectu skulle enligt anklagelserna ha hyrt programmerare som hackat sig in på Facebook för att stjäla e-postadresser. Facebooks medlemmar fick ett mejl som försökte övertala dem att överge Facebook och i stället använda Connectu.

Platsannonser

Logga in