Finans Nyhet

Klart: Nordax och Bank Norwegian genomför sammanslagning

Nordax NorwegianNordax Norwegian
Foto: Nordax
Publicerad

Den 2 november 2021 slutfördes Nordax bud på Bank Norwegian med ambitionen att skapa en ledande specialistbank i Norden.

Nordax slutförde sitt bud på Bank Norwegian 2 november och siktar nu på att utmana de stora etablerade bankerna i Norden, med stöd från storägarna Nordic Capital och Sampo. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag är förväntansfull inför framtiden och ser fram emot att förverkliga möjligheterna för Bank Norwegian och Nordax. Sammanslagningen för samman två innovativa verksamheter med kompletterande styrkor och skapar en ledande specialistbank i Norden, säger Jacob Lundblad, vd för Nordax, i en skriftlig kommentar.

Jacob Lundblad, vd Nordax Bank. Foto: Nordax BankJacob Lundblad, vd Nordax Bank. Foto: Nordax Bank

Annons

Nordax avnoterades av Nordic Capital VIII och Sampo år 2018. År 2019 blev Nordic Capital IX och Sampo de största aktieägarna i det börsnoterade Bank Norwegian och stödjer sammangåendet av de två bankerna. Sammanlagt har det sammanslagna bolaget cirka två miljoner kunder, cirka 470 anställda och en total lånestock på cirka 65 miljarder kronor, per den 30 september 2021.

– Nordic Capital ser fram emot att realisera den fulla potentialen och att ytterligare stödja det sammanslagna bolaget när det utmanar de stora etablerade bankerna med sitt mer konkurrenskraftigt kunderbjudande, säger Christian Frick, Partner och ansvarig för finansiella tjänster, Nordic Capital Advisors.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Nordax och våra ägare Nordic Capital och Sampo. En onoterad miljö kommer att innebära ett mer långsiktig perspektiv och utrymme för handlingskraft för att fullt ut realisera potentialen i våra kombinerade plattformar, säger Klara Lise Aasen, tillförordnad vd för Bank Norwegian.

Annons
Annons