Finans

Klart med ny styrelseledamot i Pegroco

Pegroco Invests huvudägare föreslår att Lisa Berg Rydsbo väljs in som ny ledamot i styrelsen för det Göteborgsbaserade investmentbolaget.

Uppdaterad 2018-01-02
Publicerad 2018-01-02

Därmed kommer Lisa Berg Rydsbo att ersätta ledamoten Pär Östberg som lämnar styrelsen, vilket Realtid.se tidigare rapporterat om.

Lisa Berg Rydsbo är född 1972 och driver idag eget konsultföretag. Hon har lång erfarenhet av internationella chefspositioner på marknadssidan i globala IT-bolag, däribland Hewlett Packard, där hon bland annat har varit marknadschef med globalt ansvar för content & strategy. I sina positioner har hon bidragit till att hjälpa små och medelstora företag med sina tillväxtstrategier, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Lisa har jobbat på ett av världens största IT-bolag i såväl globala som europeiska ledningsgrupper. Med sin breda erfarenhet av digitalisering, marknadsföring, kommunikation och affärsutveckling är hon ett mycket gott tillskott till Pegrocos styrelse, säger Per Grunewald, en av Pegrocos grundare och huvudägare.

Berg Rydsbo är oberoende både i förhållande till bolaget och till dess ägare. Förslaget att välja in henne i styrelsen har stöd av Pegroco Invests huvudägare.

I styrelsen ersätter Lisa Berg Rydsbo Pär Östberg som undanbett sig omval med hänsyn till sina tidskrävande investeringsuppdrag i Saudiarabien.

Vidare föreslås stämman besluta om avveckling av suppleantfunktionen i enlighet med svensk kod för bolagsstyrning. Som en följd av detta lämnar också Victor Örn styrelsen.

Valet av ny styrelseledamot sker i samband med den extra bolagsstämman den 8 januari 2018.

Ordförande i det Göteborgsbaserade investmentbolaget Pegroco är den tidigare statsministern Göran Persson.

Platsannonser