FinansNyhet

Klarnas vd invald i Swedish Startup Hall of Fame

Sebastian SiemiatkowskiSebastian Siemiatkowski
Sebastian Siemiatkowski
Publicerad

Sebastian Siemiatkowski, vd för och medgrundare av fintechjätten Klarna, blev igårkväll invald i Swedish Startup Hall of Fame som skapats av techhubben SUP46 i Stockholm

Realtid.se

Tidigare år har Daniel Ek, grundare av Spotify, Niklas Zennström, grundare av Skype och Atomico, stjärnängeln Jane Walerud ochgrundaren av King och Sweet Capital Sebastian Knutsson blivit invalda. Dessa tillsammans med representanter från SUP46 har i sin tur utsett Sebastian Siemiatkowski.

Sebastian Siemiatkowski valdes in med följande motivering:

“Genom en unik kombination av vision och framgångshunger har den här personen på ett målinriktat sätt byggt upp ett framgångsrikt företag från grunden. En sann förebild och en startuphjälte som inspirerar nästa generations entreprenörer, oavsett om de idag är studenter eller anställda. Med företagets fortlöpande utveckling, framgång och senaste lanseringen i USA är den här personen ett bra bevis på att man som startup i Stockholm kan växa, skala och bli en global utmanare. Därför har vi äran att välja in Sebastian Siemiatkowski, medgrundare av Klarna, till Swedish Startup Hall of Fame.”

Annons

Sebastian Siemiatkowski säger att han förstås är väldigt glad över utnämningen. Han är stolt över att dela ”denna ära med ledare som Niklas Zennström, Jane Walerud, Sebastian Knutsson och Daniel Ek”.

– De har all bidragit enormt till att bygga Stockholm till den globala ledaren vi är inom teknik idag. Svenska startups vågar tänka stort och vara modiga. De utmanar hela tiden både sig själva och även sina konkurrenter i jakten på sann innovation, perfektion och framgång. SUP46 är ett grymt initiativ som faciliterar en naturlig mötesplats som uppmuntrar entreprenörer att stötta och lära av varandra, säger Sebastian Siemiatkowski, i en kommentar.

Fler vinnare

Under kvällen korades även fyra ytterligare vinnare. Företagen har valts av en jurypanel bestående av 11 investerare och investeraren har röstats fram av startupcommunityt.

Startup Team of the Year: Adfenix
Det här företaget har visat att det går att bygga framgångsrika startups utanför Stockholm – med kunder över hela Europa. Under senaste året har de vuxit från 15 till över 70 medarbetare och nyligen stängt en investeringsrunda på €5M. Grattis Adfenix!

Startup Launch of the Year: Fast Travel Games
Bolaget grundades 2016 och består av flera högprofilerade veteraner i spelbranschen. Erfarna affärsänglar har redan investerat tid och pengar och de kommer väldigt snart lansera sitt första VR-spel. Utmärkelsen för Startup Launch of the Year går till Fast Travel Games.

Startup Expansion of the Year: KRY
Det här företaget har skapat ett stort avtryck under det senaste året genom att lansera sin tjänst i flera europeiska länder och kraftigt expanderat företaget såväl i antalet anställda som användare. De har dessutom tagit in en B-runda om €20M från framstående europeiska investerare och siktar på att gå in på ytterligare marknader under 2018. Grattis KRY!

Pay-it-Forward Investor of the Year: Erik Byrenius
Alltid generös med sin egen tid, erbjuder feedback och introduktioner till sitt nätverk. Den här investeraren delar alltid med sig av sin kunskap till andra entreprenörer och hjälper aktivt till med att utveckla ekosystemet till det bättre. För att inte tala om att erbjuda alla dokument ett startup behöver – helt gratis. Tack för allt du gör, både för individer och startupcommunityt i stort. Pay-it-Forward Investor 2017 är Erik Byrenius.

Annons