Styrelser

Klarnas Nordenchef tar plats i Telias styrelse

Telias valberedning föreslår att Klarnas Nordenchef Martin Tivéus och Jimmy Maymann väljs till nya styrelseledamöter i bolaget. Samtidigt kommer Spotifys grundare Martin Lorentzon lämna styrelsen.

Uppdaterad 2018-03-06
Publicerad 2018-03-06

Martin Tivéus är idag Nordenchef på den svenska banken och betalbolaget Klarna. Dessförinnan har han bland annat varit vd på nätbanken Avanza och Glocalnet. Han är också styrelseledamot i Danske Bank.

Jimmy Maymann är en dansk entreprenör med fokus på digital teknologi och ny media. Han har varit ansvarig för det amerikanska mediebolaget AOL:s. media- och konsumentområden. Innan dess var han bland annat vd för Huffington Post.

I övrigt föreslås omval av ordföranden Marie Ehrling och vice ordföranden Olli-Pekka Kallasvuo samt styrelseledamöterna Susanna Campbell, Nina Linander, Anna Settman och Olaf Swantee.

Valberedningen förslag innebär därmed att en av Spotifys grundare, Martin Lorentzon, lämnar styrelsen tillsammans med finländaren Mikko Kosonen. Kosonen har bland annat haft en rad ledande roller i Nokia och är sedan 2008 vd för Jubileumsfonden för Finlands självständighet, Sitra.

“Jag har suttit i Telias styrelse under fem år och nu är det dags för andra att ta vid. Jag har därför undanbett omval. Jag har fortsatt förtroende för styrelsen och bolagets strategi. Förutom detta har jag inga andra kommentarer”, skriver Martin Lorentzon i ett SMS till Di Digital med anledning av att han lämnar sitt uppdrag i styrelsen.

Martin Lorentzon har suttit i Telias styrelse sedan 2013.

Platsannonser

Logga in