FinansNyhet

Klarna värvar sparkad KS-chef

Publicerad

Betalbolaget anställer Andreas Ringman Uggla som fick lämna jobbet som produktionsdirektör för Karolinska sjukhuset efter en upphandlingsskandal. Det avslöjar Breakit.

Realtid.se

Andreas
Ringman
Uggla.
Foto: Cision

Läkaren och konsulten Andreas Ringman Uggla var fram tills nyligen produktionsdirektör på Karolinska sjukhuset i Stockholm, men sparkades i januari.

Detta efter att DN bland annat avslöjat han lämnade konsultbolaget BCG för att gå till Karolinska. Han ansvarade sedan för en upphandling som ledde till att 118 miljoner kronor hamnade hos BCG. Han tvingades avgå med omedelbar verkan från KS.

Annons

Men nu har Andreas Ringman Uggla fått en ny roll på Klarna, avslöjar Breakit. Men bolaget vill inte avslöja vad han ska göra där.

– Det är ett alldeles särskilt projekt han håller på med rörande ändringar i styrningen av företaget, säger Aoife Houlihan, presstalesperson på Klarna, till sajten.

Bolaget har, enligt Breakit, även fått in en ny HR-chef vid namn Luminoous Fujiware som tidigare haft olika roller på McKnisey i London och arbetat med strategifrågor på HSBC.

Annons
Annons