FinansNyhet

Klarna utsett till ett av världens mest innovativa bolag

"Vi fokuserar varje dag på innovationer som gör shoppingupplevelsen bättre för både konsumenter och handlare – och vi utvecklar och förbättrar ständigt våra produkter och tjänster för att ge inspiration och värde", säger Sebastian Siemiatkowski, vd för Klarna. Foto: Klarna
Publicerad

Nyhetsbolaget CNBC rankar Klarna som det femte mest innovativa bolaget på sin Disruptor 50-listan 2020.

Camilla Jonsson

Detta är tredje gången CNBC har utsett Klarna som ett av de mest innovativa företagen i världen. Klarna tog sig in på listan även 2015 och 2016.

Cirka en tredjedel av alla företag som valts ut som ”disruptors” har lyckats med att placera sig på listan mer än en gång. Bolaget Stripe rankas enligt CNBC som världens mest innovativa företag. 

Läs Realtids intervju med Klarnas globala produktchef här >> Klarna kämpar om förstaplatsen i USA

Annons

Klarna tillkännagav nyligen att det har nått en milstolpe med nästan åtta miljoner kunder i USA och därmed totalt 85 miljoner kunder.  Klarnas har nu mer än 4 200 återförsäljare i USA, inklusive Sephora, H&M, The North Face, Boohoo Group, Asos, Timberland, ModCloth och Abercrombie & Fitch.

– Vi fokuserar varje dag på innovationer som gör shoppingupplevelsen bättre för både konsumenter och handlare – och vi utvecklar och förbättrar ständigt våra produkter och tjänster för att ge inspiration och värde, säger Sebastian Siemiatkowski, vd för Klarna i en skriftlig kommentar.

Klarnas app, som gör det möjligt för konsumenterna att handla hos alla onlinehandlare i en strömlinjeformad upplevelse, har laddats ner mer än 1,7 miljoner gånger i USA hittills i år och mer än en miljon aktiva användare i landet shoppar via appen varje månad.

Annons

Företagen på CNBC Disruptor 50-listan 2020 valdes ut av CNBC: s redaktion och dess Advisory Council baserat på en blandning av kvantitativ och kvalitativ information.

Annons