FinansNyhet

Klarna lanserar funktion för koldioxidavtryck

Klarna lanserar koldioxidavtryck. Foto: KlarnaKlarna lanserar koldioxidavtryck. Foto: Klarna
Publicerad

Klarna lanserar CO2-data för alla köp som en del av löftet om 1 procent, vilket innebär en donation på 10 miljoner dollar till klimatinitiativ.

Realtid.se

Klarna har samarbetat med Doconomy, leverantör av innovativa beräkningsverktyg som gör det möjligt för banker och varumärken att visa koldioxidavtrycket av transaktioner, för att ge kunderna ett genomsnittligt CO2-värde för varje köp. Partnerskapet introducerar CO2-data i global skala och ska vara tillgängligt gratis i Klarna-appen. Det framgår av ett pressmeddelande.

-Med fett-, socker- och saltnivåer märkta på mat vi köper, varför skulle inte våra koldioxidutsläpp vara lika synliga? Denna typ av information bör inte vara en premie eller lyx som konsumenterna betalar för, utan snarare en viktig del av varje shoppingresa. Därför uppgraderar vi vår app för att ge alla våra konsumenter globalt transparent tillgång till deras koldioxidavtryck. Vi fattar alla beslut som påverkar hälsan på planeten och det är viktigt att alla har tillgång till sund information för att göra smarta klimatval på ett enkelt och rakt sätt, säger Sebastian Siemiatkowski, vd för Klarna i en skriftlig kommentar.

Annons