Finans

KKR lanserar Global Technology Realty

KKR investerar en miljard dollar i ny europeisk IT-plattform.

Uppdaterad 2020-06-03
Publicerad 2020-06-03

Private equity-jätten KKR planerar att bygga en en egen IT-plattform som sammanställer information från den europeiska marknaden, skriver tidningen PE Hub.

Plattformen kallas Global Technology Realty (GTR) och kommer ledas av Franek Sodzawiczny, tidigare grundare och vd för Zenium Data Centers samt medgrundare Sentrum.

KKR investerar en miljard dollar i projektet. Pengarna kommer från deras fond KKR Global Infrastructure Investors III som stängde september 2018 med 7,4 miljarder dollar till förfogande.

Målsättningen med projektet är att harmonisera finansiell data och överbrygga tidigare “luckor” mellan befintliga IT-plattformar och dataregister.

Private equity-firman meddelar att ytterligare investeringar i GTR kan bli aktuella i framtiden. GTR planerar att förvärva flera mindre IT-bolag i samband med den kommande expansionen.

– Vi har ett väldigt differentierat team och en produktportfölj som riktar sig mot de största tech-bolagen, säger Andrew Peisch, director KKR, till PE Hub.

Mercury Engineering bistår utvecklingsarbetet av GTR. KKR:s rådgivare i processen är Simpson Thacher & Bartlett och GTR:s rådgivare är Charles Russell Speechlys.

Platsannonser