En av Ramky Enviros indiska anläggningar för avfallsförbränning. Foto: Ramky.
Riskkapital

KKR i stor indisk utköpsaffär

Den amerikanska riskkapitalbolaget KKR förvärvar majoriteten i det indiska återvinningsföretaget Ramky Enviro. Affären är ett av de största utköpen någonsin i Indien.

Uppdaterad 2018-08-13
Publicerad 2018-08-13

Den amerikanska private equity-jätten KKR köper 60 procent av aktierna i indiska Ramky Enviro Engineers för cirka 530 miljoner dollar, vilket motsvarar 4,8 miljarder kronor.

Affären ger vidare Ramky Enviro ett enterprise value på 925 miljoner dollar, motsvarande 8,4 miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ramky är framförallt inriktat mot hantering av avfall som omvandlas till energi. Med det arbetar också med återvinning av papper, plast, kemikalier och andra former av farligt avfall, samt bedriver miljökonsultverksamhet.

Bolaget driver bland annat Indiens största anläggning för avfallsförbränning och energiåtervinning i Delhi som dagligen kan producera 24 megawatt genom förbränningen av 1 500 ton avfall.

Förutom hemmamarknaden där bolaget finns på över 60 platser i 20 indiska delstater bedriver det också verksamheter i Sydostasien, Mellanöstern och på olika afrikanska marknader.

KKR:s affär med Ramky är ett av de största utköpen i Indien. Det är också det första utköpet som ett private equity-företag genomför i den heta indiska miljötekniksektorn, skriver bolaget i pressmeddelandet. Affären kommer i spåren av den indiska regeringens miljöinitiativ som innehåller satsningar på miljöteknik, minskade utsläpp och investeringar i infrastruktur som ska förbättra saniteten.

Barclays och EY är Ramkys respektive KKR:s M&A-rådgivare i transaktionen.

Link Legal är Ramkys juridiska rådgivare och PwC och Transaction Square dess skatterådgivare.

Cyril Amarchand Mangaldas och Simpson Thacher & Bartlett är KKR:s juridiska rådgivare och Deloitte Indien dess skatte- och revisionsrådgivare.

KKR genomför investeringen genom bolagets Asian Fund III.

Platsannonser