Finans Nyhet

Kinnevik säljer Korsnäs Packaging

Publicerad

<pufftextlänk>Investmentbolaget Kinnevik säljer det helägda dotterbolaget Korsnäs Packaging till den ryska förpackningsgruppen JSC Segezha Pulp and Paper Mill för 693 miljoner kronor.</pufftextlänk> Korsnäs Packaging har en omsättning på cirka 1.200 miljoner kronor och omkring 1.000 anställda.

Försäljningen kräver godkännande av konkurrensmyndigheter och förväntas vara avslutad första halvåret 2006, skriver Kinnevik i ett pressmeddelande.

Korsnäs Packaging är den näst största tillverkaren av papperssäckar för industriellt bruk i Europa. Bolaget har fabriker i nio länder och tillverkar varje år cirka 850 miljoner säckar.

Enligt Henrik Persson, chef för investerarrelationer på Kinnevik, har det länge funnits ett konsolideringsbehov, alltså ett behov av att slå samman företag, inom branschen.

Annons

– Vi hade kunnat köpa bolag, vi hade kunnat fusionera Packaging med ett annat bolag. Men nu fick vi ett bud på bolaget som vi tyckte var bra, och då valde vi att sälja, säger han till TT.

Lönsamheten i bolaget har de senaste åren förbättrats, trots tuffa marknadsförutsättningar. Men den är fortfarande otillfredsställande, enligt Persson.

TT

Annons
Annons