Annons

Annons

karma.jpg

Grundarna av Karma: Elsa Bernadotte, Mattis Larsson, Ludvig Bergling, Hjalmar Ståhlberg Nordegren

Kinnevik investerar i Karma

Maträddar-appen Karma tar in 12 miljoner dollar i en finansieringsrunda som leds av Kinnevik.

Kinnevik leder maträddar-appen Karmas finansieringsrunda när bolaget tar in ytterligare 12 miljoner dollar, enligt ett pressmeddelande.

- Vi är glada att få arbeta med Hjalmar, Elsa, Ludvig, Mattis och resten av Karma-teamet. Vi tror stenhårt på deras vision och är riktigt imponerade av vad de åstadkommit hittills. Vi ser fram emot att hjälpa dem skala upp till nästa nivå på deras resa, säger Andreas Bernström, Investment Director på Kinnevik.

Förutom Kinnevik investerar även Electrolux och USAs äldsta riskkapitalbolag, Bessemer Venture Partners, i Karma. Befintliga aktieägarna e.ventures går också in med ytterligare kapital i bolaget.

Annons

Annons

- Vi är otroligt glada för den här investeringen! Den gör att vi nu kan öka takten för att nå vårt mål att minska matsvinnet globalt. Vi har känt teamet på Kinnevik länge, de har ett långsiktigt perspektiv och en operativ expertis som är precis det vi letar efter hos en partner. Vi ser också fram emot att få jobba med fantastiska samarbetspartners som Bessemer Venture Partners och Electrolux som båda bidrar med ovärderlig erfarenhet inom deras respektive områden, säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren, medgrundare och vd på Karma.

Det nya kapitalet ska främst användas för att utöka teamet från 35 anställda till fler än 100 anställda, vidareutveckla produkten, särskilt inom dagligvaruhandeln, samt fortsatt expansion i Europa. 

Karma inledde sin internationella expansion i februari i år då appen lanserades i Storbritannien och bolaget samarbetar nu med över 400 restauranger och caféer i London. I Sverige samarbetar Karma med bland annat Hemköp, Coop och ICA-butiker, lyxrestauranger som Ruta Baga och Vassa Eggen, samt de stora hotellkedjorna Nordic Choice och Scandic Hotels. 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons