Anders Holch Povlsens äger Bestseller som nu gör en "joint venture" tillsammans med Zalando. Foto: Zalando
Anders Holch Povlsens äger Bestseller som nu gör en "joint venture" tillsammans med Zalando. Foto: Zalando
M&A

Kinnevik-delägda Zalando köper halva Fashiontrade

Zalando och Bestseller förvärvar varsin halva av modebolaget Fashiontrade – inom ramen för en "joint venture". Bestseller ägs av dansken Anders Holch Povlsen som nyligen även tog en större aktiepost i Klarna.

Uppdaterad 2017-06-28
Publicerad 2017-06-28

Zalando köper halva Fashiontrade, en b2b-inriktad marknadsplats för modegrossister online. Andra halvan av bolaget förvärvar danska Bestseller United som ägs av Anders Holch Povlsen som i början på juni också blev storägare i betalbolaget Klarna. Något Realtid.se rapporterat om.

– Vi ser stor potential i hur FashionTrade kan optimera dessa processer  (...) Investeringen passar perfekt i vår plattformsstrategi, vars målsättning är att sammanföra olika aktörer inom modeindustrin", säger Zalandos ene vd och medgrundare David Schneider i en kommentar till investeringen.

Fashiontrade skriver i ett pressmeddelande att den "internationella B2B-modemarknaden genomgår just nu en massiv digitaliseringsvåg, där återförsäljare och varumärken omdefinierar sina affärsmodeller inom samtliga områden och kanaler".

– Att digitalisera grossistledet och sammanföra varumärken med återförsäljare i en enkel onlinelösning skapar stora förväntningar på framtidens B2B-mode. Därför är vi glada att välkomna Zalando och deras expertis till detta partnerskap som vi tror kommer att skapa nytta och insikter för både varumärken och återförsäljare, säger Bestsellers ägare Anders Holch Povlsen, i en kommentar.

Fashiontrades målsättning är att bli internationellt ledande inom B2B-mode online. Företaget erbjuder bland annat en plattform som kopplar samman affärspartners världen över – samt möjliggör försäljning och köp av grossistvaror.

Varken Zalando eller Bestseller vill avslöja hur stora investeringar det rör sig om i kronor och ören.

Platsannonser