Nytt jobb

Von Koskull ny ordförande i Heimstaden Bostad

Vid bolagsstämman valde Heimstaden Bostad nya styrelseledamöter och beslutade att öka bolagets finansiella styrka genom en nyemission av cirka 5,6 miljarder kronor. Heimstaden Bostads nye styrelseordförande är tidigare Nordea-koncernens vd Casper von Koskull. 

Uppdaterad 2020-05-15
Publicerad 2020-05-13

Bolaget har idag valt tre nya styrelseledamöter, däribland en oberoende ordförande.

Heimstaden Bostads nye styrelseordförande är tidigare Nordea-koncernens vd Casper von Koskull. 

– Jag är glad och stolt över att bli tillfrågad om att gå med i Heimstaden Bostad som oberoende styrelseordförande. Efter många år med en imponerande tillväxt är Heimstaden Bostad en ledande europeisk aktör inom fastighetsbranschen. Jag ser fram emot att vara med och utveckla företaget ytterligare, säger Heimstadens nye ordförande Casper von Koskull i en presskommentar.

Axel Brändström, chef för Real Assets Investments  på Alecta, och Katarina Skalare, hållbarhetschef på Heimstaden, utses till nya styrelseledamöter. Axel Brändström ersätter Ramsey Brufer.

– Med Casper von Koskull, Katarina Skalare och Axel Brändström med i styrelsen har vi en mycket kompetent och komplett styrelse. Caspers breda erfarenhet kommer att vara viktig för att utveckla vårt företag ytterligare och Katarinas deltagande säkerställer att social och miljömässig hållbarhet blir en ännu viktigare del av affärsbesluten i framtiden. Vi tackar Frans Heijbel för hans tid som ordförande och ser fram emot hans fortsatta aktiva roll i styrelsen, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden i en skriftlig kommentar.

Styrelsen består nu av elva personer:

Casper von Koskull, styrelsens ordförande (oberoende)
Frans Heijbel (Alecta)
Axel Brändström (Alecta)
Magnus Nordholm (Heimstaden)
Katarina Skalare (Heimstaden)
Karmen Mandic (Heimstaden)
Erik Glaesel (Heimstaden)
John Giverholt (Heimstaden)
Stefan Attefall (Heimstaden)
Christer Franzén (Ericssons Pensionsstiftelse)
Birgitta Stenmark (Folksam Group / KPA Pension)

Platsannonser

Logga in