Annons

Annons

Manfred_Lofvenhaft_534.png

Manfred Löfvenhaft, Managing Partner på Gernandt & Danielsson

"Vår verksamhet har stor tillväxt"

“Vi som byrå måste jobba lika målmedvetet med att bygga personliga relationer med talanger som med klienter och det gör vi". Det säger Manfred Löfvenhaft, Managing Partner på Gernandt & Danielsson, i Realtids fjortonde artikelserie om det aktuella rekryteringsläget hos revisons- och advokatbyråerna.

Manfred Löfvenhaft, Managing Partner på Gernandt & Danielsson kommenterar:
 
Hur många biträdande jurister rekryterar ni i höst?

– Vår verksamhet har stor tillväxt och det gör att vi också behöver bli många fler på kontoret. Under det kommande året kommer vi att rekrytera minst 10-15 nya associates, och många av dem redan i höst. Våra hängivna medarbetare är nyckeln till fortsatt framgång. Och vi vill fortsätta locka de duktigaste och mest ambitiösa unga juristerna.
 
Vilken är deras ingångslön - med tingserfarenhet och utan? 

– Våra ingångslöner för nya associates är för närvarande 32.000 kronor om man kommer direkt från studierna och 36.000 kronor om man har suttit ting. Vår inriktning är att helheten i vårt erbjudande – löner, utbildning, möjligheter till secondment och så vidare – ska vara marknadsledande.
 
Till vilka rättsområden rekryterar ni flest?

– Vi rekryterar alltid mest till våra fyra huvudmotorer: företagsöverlåtelser, aktiemarknad, bank och finans samt tvistlösning. Men byrån täcker nästan alla affärsjuridiska rättsområden och behöver folk över hela linjen. Just nu ser vi särskilda behov inom finansiell reglering, EU-/konkurrensrätt, arbetsrätt och immaterialrätt.
 
Hur gör ni för att locka medarbetare till er?

– Vi brukar säga att vi är en stor byrå i mindre format. Hos oss får man jobba med de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna. Samtidigt är vi inte fler än att alla känner alla på kontoret. Vi har växt gradvis till dagens cirka 75 jurister. Visst måste vi jobba lite mer och hårdare för att kunna mäta oss med våra större konkurrenter. Men det har också sina fördelar, inte minst att det skyndar på de yngres inlärning. Våra juniorer får ta ansvar och jobba nära delägare och andra seniora kollegor från dag ett.

  Är rekrytering en utmaning?

– Det finns inga genvägar, det handlar om att ha ett starkt erbjudande. För att kunna attrahera och rekrytera de bästa talangerna, och dessutom behålla dem länge, måste det finnas goda karriärmöjligheter. Och det kan vi glädjande nog erbjuda. Det är svårare för byråer som inte kan bli större på grund av problem med intressekonflikter. Dessutom måste vi som byrå jobba lika målmedvetet med att bygga personliga relationer med talanger som med klienter och det gör vi.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons