Alecta Fastigheters vd Lena Boberg bygger just nu upp fastighetsbolaget och har precis rekryterat tre nya chefer. Foto: ICA Fastigheter.
Alecta Fastigheters vd Lena Boberg bygger just nu upp fastighetsbolaget och har precis rekryterat tre nya chefer. Foto: ICA Fastigheter.
Nytt jobb

Triss i chefer till Alectas nya fastighetsbolag

Pensionsförvaltaren Alecta bygger ut sitt fastighetsbolag och anställer tre chefer.

Uppdaterad 2020-07-09
Publicerad 2020-07-08

Alecta Fastigheter är ett nytt bolag inom Alecta, som bildades i mars. Bolaget har stora tillväxtambitioner och rekryterar nu därför Johanna Boltzius till rollen som ansvarig för transaktioner, Malin Lövemark som ansvarig för förvaltning och Karolin Forsling med ansvar för projekt- och stadsutveckling.

– Vi blir redan från start ett av Sveriges största fastighetsbolag och ska fortsätta växa de kommande åren. Jag ser fram emot att tillsammans med dem och det befintliga teamet bygga upp det nya fastighetsbolaget, säger Alecta Fastigheters vd Lena Boberg i en kommentar.  

Alecta Fastigheter har tio medarbetare och äger och förvalta fastigheter till ett värde av 45 miljarder svenska kronor. Bolaget ska växa genom både förvärv och utveckling, vilket framgår av ett pressmeddelande. 

Johanna Boltzius arbetar idag på Alecta som transaktionsansvarig för den direktägda fastighetsportföljen. Hon har tidigare bland annat arbetat på JLL och hon påbörjar sin tjänst som transaktionschef omgående.

Karolin Forsling driver idag eget inom stadsutveckling och har tidigare bland annat arbetat på AMF Fastigheter. Hon börjar på Alecta Fastigheter till hösten.

Malin Lövemark arbetar idag på Folksam och har tidigare bland annat varit på AMF Fastigheter. Hon påbörjar sin nya tjänst under hösten.

Platsannonser