Annons

Annons

skagen.jpg

Tim Warrington, blir vd i Skagen.
Tim Warrington, blir Skagens nya vd.

Tim Warrington blir vd för Skagen

Skagens styrelse har utsett  bolagets vice vd, Tim Warrington, till vd. Tim Warrington har varit en del av Skagen i över 10 år.

Tim Warrington har tidigare  haft ansvar för internationell distribution och förmögenhetsförvaltning i Norge innan han i juni 2013 blev utnämnd till vice vd för bolaget.

Odd Arild Grefstad,  Skagens styrelseordförande samt koncernchef för Storebrand, kommenterar utnämningen i ett pressmeddelande:

– Tim har gedigen erfarenhet från finansbranschen, han har visat på stark ledarskapsförmåga och han borgar för kontinuitet och stabilitet för anställda likväl som för kunder. Vi känner oss trygga med att han har både affärsförmågan och beslutsamheten som behövs för att leda företaget och för att implementera SKAGENs strategi framöver.”

Jan Erik Saugestad, EVP Asset Management på Storebrand kommenterar:

– Viktiga steg har redan tagits vad gäller att bygga en gemensam operationell plattform för SKAGEN och Storebrand, i att stärka vår distribution samtidigt som vi värnar oberoendet inom bolagets förvaltning och dess förmåga att leverera mervärde åt kunderna. Med Tim som vd och Alexandra Morris som investeringsdirektör, har vi nu ett mycket starkt ledarskap för att säkra stabilitet och utveckling framöver.

Tim Warrington säger:

– Det är en ära att få bli vd för SKAGEN. SKAGEN är känd som en oberoende fondförvaltare med en konsistent investeringsfilosofi och starkt kundfokus. Tillsammans med mina kollegor på SKAGEN, ser jag fram emot att leda bolaget genom nästa fas i vår utveckling tillsammans med Storebrand. Vårt fokus ligger fortsatt fast vid att leverera bäst riskjusterade avkastning och service till alla våra kunder, säger Tim Warrington.

Tim har förutom sina tio år på Skagen, även varit styrelseordförande för en förening av Boutique asset managers bestående av 17 oberoende fondförvaltare runtom i världen.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons