Nytt jobb

Swedbanks chef för corporate finance till Hemfosa

Blir vd på fastighetsbolaget när nuvarande vd Jens Engwall lämnar.

Uppdaterad 2016-07-07
Publicerad 2016-07-07
Joacim Sjöberg
Foto: Hemfosa

Hemfosa rekryterar från Swedbank när fastighetsbolaget hämtar in corporate finance-chefen Joacim Sjöberg till en roll som vice vd.

Anställningen är ett led i en "kontrollerad successionsplanering" efter nuvarande vd Jens Engwall, som planerar att lämna sin post före utgången av 2017 och därmed lämna över det operativa ledarskapet till Sjöberg. Det skriver Hemfosa i ett pressmeddelande.

– Som jag ser det uppnår vi två mål på en gång; vi har hittat en person med gedigen strategisk kompetens, som kan och gillar Hemfosas företagskultur, samtidigt som min önskan om en mindre operativ roll i bolaget framöver kan ta form på ett ordnat sätt, säger Jens Engwall.

Jens Engwall ska, även efter att han lämnat över vd-posten till Joacim Sjöberg, fortsätta som ledamot i Hemfosas styrelse.

Joacim Sjöberg har varit chef för corporate finance på Swedbank sedan november 2010. Dessförinnan hade han motsvarande roll på Öhman Fondkommission och HSH Nordbank.

I sin roll på Swedbank har han redan haft nära kontakt med Hemfosa i och med fastighetsboalgets börsnotering 2014.

– Joacim Sjöberg känner Hemfosa mycket väl som rådgivare i bolagets samtliga transaktioner alltsedan börsintroduktionen 2014. Han har på olika sätt varit engagerad i diskussioner kring Hemfosas inriktning, affärsidé, finansiering och ägande ända sedan vi bildades, säger Bengt Kjell, styrelseordförande för Hemfosa.

Joakim Sjöberg tillträder som vice vd för Hemfosa i oktober.

Platsannonser

Logga in