Nytt jobb

Swedbank tar chefekonom från Riksgälden

Swedbank rekryterar Mattias Persson som chefekonom och global chef för Swedbank makroanalys.

Uppdaterad 2020-04-02
Publicerad 2020-04-02
Mattias Persson.

Mattias Persson är filosofie doktor i nationalekonomi med inriktning mot finansiell ekonomi. Han kommer närmast från en roll som chefekonom och chef för ekonomisk analys på Riksgälden.

Avdelningen för makroanalys ansvarar för all global, regional och nationell makroanalys på Swedbank. Teamet består av seniora ekonomer och står bland annat bakom Swedbank Economic Outlook (SEO); en kvartalsvis konjunkturrapport med fokus på makroanalys av de nordiska och baltiska länderna, den globala ekonomin och med en fördjupad analys av aktuella marknadsteman. Kraven på att förfina den kundanpassade makroanalysen ökar kontinuerligt och Swedbank strävar efter att ligga i framkant av den utvecklingen.

– Jag är väldigt glad över att välkomna Mattias Persson till Swedbank. Mattias har stor erfarenhet av områden som är centrala i vårt analysarbete och för våra kunder, jag tänker särskilt på finansmarknadsfrågor, finansiell stabilitet och hållbarhetsfrågor. Mattias är dessutom mycket duktig på att sprida komplex kunskap till en bred publik, han kommer att leda det befintliga teamet på ett utmärkt sätt, säger Ola Laurin, chef Stora företag & institutioner, Swedbank

Mattias Persson börjar på Swedbank senast i september 2020 och kommer att rapportera till Ola Laurin.

–  Jag ser verkligen fram emot att få leda ett av Nordens och Baltikums mest kompetenta team av makroekonomer och bidra till att utveckla analyserna men framförallt med att hjälpa Swedbanks kunder i den utmanande tid vi alla befinner oss i, säger Mattias Persson.

Platsannonser