Eva Trouin och Annou Bergfelt
Nordnets Sverigechef Eva Trouin och projektledaren på Feminvest, Annou Bergfelt, är programledare för Feminvest podden som hade premiär den 30 juni.
Jämställdhet

Stort intresse för Feminvest

På bara ett år har investeringsnätverket Feminvest fått fler än 10 000 medlemmar. Nu satsar nätverket även på en egen podd. 

Uppdaterad 2016-07-01
Publicerad 2016-06-30

Det kvinnliga investeringsnätverket Feminvest startade förra sommaren av Laika Consulting. Syftet var att främja kvinnors ägande och inflytande på aktiemarknaden.    

– Vi började med ett kvinnoevent för att se vad det skulle ge. Vår tanke från början var att ha ett event i månaden, men vi har varit tvungna att lägga in upp till fyra stycken och alla har blivit fullbokade. Det finns ett extremt stort intresse där ute bland kvinnor som vill bli mer aktiva, vilket är jätteroligt, säger Annou Bergfelt, projektledare för nätverket.

Vad tror du det beror på?

– Det har inte funnits en plattform på samma sätt förut och finansbranschen är kanske lite bufflig. Men på våra träffar är det en annan attityd och de är väldigt uppskattade.

Är ni mest ett nätverk för kvinnor i Stockholm?

– Vi har medlemmar i hela Sverige och det är en av anledningarna till att vi nu startat Feminvest podden. Med den kan vi nå ut till alla på ett smidigt sätt. Eftersom vi är relativt nya har vi främst fokuserat på Stockholm men under hösten kommer vi vara både i Skåne och Göteborg.

Finns det någon annan anledning till att ni startat en podd?

– Vi tror att det är ett enkelt sätt att lära sig mer och det är smidigt att kunna ha en podd som inte är alltför lång. Vi utvecklar ju det här tillsammans med medlemmarna så de får vara med och ge input om vad de vill lära sig mer om. Vi kommer ta upp ämnen som vi fått mycket frågor om och vi vill lära ut om finansbranschen utan att göra det på ett svårt sätt.

– Det ska vara lättillgängligt och en podd som man kan lyssna på på väg till jobbet eller i hängmattan under semestern. Vår förhoppning är att kvinnor ska lära sig mer och få upp ögonen för investeringar och ta tag i sin ekonomi.

Du programleder podden tillsammans med Nordnets Sverigechef Eva Trouin, och premiäravsnittet släpps idag. Vad handlar det om?

– Vad som påverkar börsen. Sedan kommer vi även ha en 24-årig trading-profil från Malmö som blivit väldigt framgångrik. Hon hade nästbäst avkastning på Shareville förra året. Vi vill lyfta fram kvinnor, både i karriären och finansprofiler.

Är ni förvånade över det stora intresset för Feminvest?

– Ja, lite förvånade över hur snabbt vi har vuxit. Vi har fått över 10 000 medlemmar på under ett år. Men samtidigt tror jag att det ligger väldigt rätt i tiden. Kvinnor har mer och mer kapital och det har blivit lättare att handla aktier. Så vi märker ett stort intresse, speciellt i den yngre generationen. Man förstår vilka effekter investeringar kan ha på ens ekonomi, säger Annou Bergfelt.

Platsannonser