Finans Nyhet

Storebrand Asset Management har hittat sin hållbara chef

Taggar i artikeln

Storebrand Asset Management
Publicerad

Storebrand Asset Management har rekryterat Kamil Zabielski till rollen som chef för hållbara investeringar.

Realtid.se

Han kommer närmast från en motsvarande position på norska Garantiinstituttet för eksportkreditt (GIEK). Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada över att få Kamil till i teamet. Han tar med sig värdefulla erfarenheter och kunskaper inom hållbara investeringar som vi är övertygade kommer att stärka oss. Hans internationella erfarenheter är också mycket relevanta när vi nu fortsätter att stärka vår position utanför hemmamarknaderna i Norge och Sverige, säger Jan Erik Saugestad, vd för Storebrand Asset Management.

De senaste tio åren har Zabielski arbetat för norska GIEK (Garantiinstituttet for eksportkreditt) i flera olika roller, bland annat som specialist inom mänskliga rättigheter, due diligence, och de senaste fem åren som chef för deras hållbarhetsteam. Han har även erfarenhet från norska Etikkrådet (Statens Pensjonsfond Utland).

Annons

– Storebrand Asset Management är en av de främsta aktörerna inom hållbara investeringar i Norden och har stor potential att växa ytterligare. Storebrand har haft ledartröjan under många år men det arbetet som görs är mer aktuellt än någonsin. Teamet som jag kommer att ingå i är oerhört kompetent och erfaret vilket gör att jag ser mycket fram emot att komma igång och fortsätta resan tillsammans med dem, säger Kamil Zabielski, Storebrand Asset Managements nya chef för hållbara investeringar.

Zabielski är kanadensisk medborgare och är utbildad inom både internationell rätt och mänskliga rättigheter vid den juridiska enheten på Universitetet i Oslo. 

Han tillträder sin tjänst den 1 februari 2021.

Annons

Annons