Sophia Bendz. Foto: Atomico.
Sophia Bendz. Foto: Atomico.
Nytt jobb

Sophia Bendz går till Cherry Ventures

Sophia Bendz går från riskkapitalbolaget Atomico till den tyska seedfonden Cherry Ventures.

Uppdaterad 2020-07-20
Publicerad 2020-07-02

I november byter Sophia Bendz London-baserade Atomico mot Berlin-företaget Cherry Ventures, skriver Dagens Industri, DI. 

– Atomico brukar kolla på 2 000 deals per år, men gör cirka tio. På en seedfond gör man många fler investeringar. Jag gillar att det finns ett moment av risk och att man gör fler deals, säger Sophia Bendz till DI.

Cherry Ventures investerar i tidig fas och går in med 5-20 miljoner kronor och kan sedan göra följdinvesteringar.  2015 tog fonden in 1,6 miljarder kronor och ytterligare omkring 1,8 miljarder kronor förra året.

En av grundarna till Cherry Ventures är Filip Dames, som var med och drog igång e-handlaren Zalando. Bland Cherrys investerare finns bland annat Cristina Stenbeck.

Sophia Bendz stannar dock kvar som rådgivare till Atomico, där hon ska hjälpa till med "deal flows" och ängelprogrammet.

Hon har arbetat på Skype-miljardären Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico sedan fem år. Hösten 2018 blev hon partner med ansvar för den nordiska marknaden. Sophia Bendz är också verksam som affärsängel och har som sådan investerat i 44 bolag. Tidigare arbetade hon länge på Spotify, där hon ansvarade för marknadsföring och strategi.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in