Simon Wallin.
Nytt jobb

Simon Wallin ny vd för Geelmuyden Kiese i Sverige

Den skandinaviska fullservicebyrån Geelmuyden Kiese tillsätter Simon Wallin som vd för verksamheten i Sverige. 

Publicerad 2021-02-05

I december 2020 blev det officiellt att Geelmuyden Kieses Sverige-vd Johan Brandt lämnar sin roll för Stockholms universitet. Nu står det klart att byråns nya vd och managing partner blir Simon Wallin, som varit verksam i byrån sedan 2013, och partner sedan 2019. Simon började på byrån som konsult och tog snabbt initiativ för att bygga upp och utveckla byråns erbjudande inom tech. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag har alltid tänkt att man gör ett bättre jobb när man får arbeta med det man tycker om, och sedan jag var väldigt ung så har jag dragits till teknik av alla de slag. På GK visade det sig tidigt vara ett framgångsrecept och nu idag när hela samhället digitaliseras i ultrafart och nästan varenda sektor vill använda tech-epitetet så har det gjort vårt erbjudande mer aktuellt än någonsin, säger Simon Wallin.

Sedan Simon började på Geelmuyden Kiese så har byrån vuxit från bara ett tiotal anställda till omkring tjugo och dessutom genomgått flera större förändringar, särskilt sett till kunduppdragen.

– Under de första åren på byrån så handlade vårt erbjudande till 90% om enklare marknads-pr och corp comms, men vi har sedan dess genomgått en otrolig metamorfos till det vi är idag, när vi nu på riktigt utnyttjar hela vår skandinaviska organisation med 105 anställda mellan landsgränserna. Med kreativitet, strategi och en djup förståelse för samhället gör det att vi självsäkert kan ta oss an och lösa mycket komplexa utmaningar åt våra uppdragsgivare, avslutar Simon Wallin.

Geelmuyden Kiese är Skandinaviens största partnerägda kommunikationsbyrå och i Geelmuyden Kiese Gruppen ingår tre kontor, i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. VD för Geelmuyden Kiese Gruppen är sedan 2020 Karne Lykkebo.

I slutet av 2020 är GK ett skandinaviskt företag med skandinavisk specialisering, som ägs av ett skandinaviskt partnerskap och leds av en skandinavisk ledningsgrupp.

Platsannonser

Nyheter