Håkan Frisén
Håkan Frisén, prognoschef på SEB, och ny medlem i Handelns ekonomiska råd. Foto: Handelns ekonomiska råd
Nytt jobb

SEB:s prognoschef Håkan Frisén ny medlem i Handelns ekonomiska råd

Samtidigt som ekonomiprofessor Mats Bergman blir ny ordförande i Handelns ekonomiska råd träder Håkan Frisén, prognoschef på SEB, in som ny medlem i rådet.

Uppdaterad 2021-12-15
Publicerad 2021-12-15

Mats Bergman,  ekonomiprofessor på Södertörns högskola, har utsetts till ny ordförande i Handelns ekonomiska råd. Samtidigt träder SEB:s prognoschef Håkan Frisén in som ny medlem. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mats Bergman efterträder Erik Åsbrink, som varit ordförande sedan Handelns ekonomiska råd bildades 2016.

– Jag hoppas Handelns ekonomiska råd kan fortsätta att bidra till debatten om handelns roll och förutsättningar. De omvälvningar som Erik Åsbrink pekar på kommer att ha betydelse även i framtiden och rådet vill gärna bidra till ökad kunskap, både om de utmaningar handeln står inför och om handelns betydelse för samhället, säger Mats Bergman i en skriftlig kommentar.

Mats Bergman
Mats Bergman, tillträdande ordförande i Handelns ekonomiska råd. Foto: Handelns ekonomiska råd

Handelns ekonomiska råd startades av arbetsmarknadens parter med syftet att sprida kunskap och insikter om handelns betydelse för samhället.

I rådet ingår sedan tidigare Cecilia Hermansson, forskare på KTH, och Sara Rosengren, professor på Handelshögskolan i Stockholm.

Platsannonser

Logga in