Bank

SEB:s corp-team ska växa

SEB planerar att anställa fler till corporate finance-teamet, säger Per Thurezon, managing director för enheten, till Bloomberg. Bland annat väntas Spac-hypen skapa mer jobb.

Uppdaterad 2021-03-18
Publicerad 2021-03-17

Spac-hypen är redan ett faktum i USA; Sedan början av 2021 har 261 Spac-transaktioner genomförts i USA, vilket kan jämföras med 248 under hela 2020.

I Sverige är investeringsbolaget Bure på väg att introducera landets första Spac-bolag på Stockholmsbörsen. Vid transaktionen agerar SEB Corporate Finance såväl ”Sole Global Coordinator” som ”Bookrunner”.

Per Thurezon, managing director för corp-avdelningen, är inte övertygad om att Spac kommer att bli lika vanligt i Sverige som i USA.

- Det beror förstås på hur de första Spac:arna utvecklas på börsen, men också på hur aktiemarknaden som helhet utvecklas, tillgång till kapital och räntenivå. Oavsett vilket kommer vi säkert att få se fler noterade förvärvsbolag i Sverige framöver, men det återstår att se hur många det blir. Det initiala mottagandet av nyheten om Bures förvärvsbolag har varit mycket positiv, säger han i en kommentar som publicerats på SEB:s egen hemsida.

Ändå har SEB en beredskap för att Spac-hypen kan skapa mer för jobb för corp-avdelningen.

- Då skulle vi naturligtvis behöva tänka på hur vi kan hantera det och kanske öka antalet anställda, säger Per Thurezon till Bloomberg.

Han säger också att SEB kommer att försöka expandera teamet "oavsett om de nya anställda skulle arbeta med Spac eller andra saker."

Idag jobbar ett 40-tal personer på corp-avdelningen och Thurezon säger att antalet anställda kan växa mellan 5 och 10 procent.

Platsannonser

Logga in