Carina Eriksson, Chief Human Resources Officer, SBAB
Carina Eriksson, Chief Human Resources Officer, SBAB. Foto: SBAB
Arbetsmarknad

SBAB: "Vi jobbar kontinuerligt med fokusområden utifrån vår HR-strategi"

Att SBAB gjort målet om att vara en attraktiv arbetsgivare är ett av bankens övergripande affärsmål är en av hemligheterna bakom SBAB:s framgångar som arbetsplats, säger Carina Eriksson, Chief Human Resources Officer, SBAB, till Realtid.

Uppdaterad 2021-03-29
Publicerad 2021-03-29

SBAB har nyligen landat en fjärdeplats på Great Place to Works lista över Sveriges Bästa Arbetsplatser 2021 i kategorin Stora organisationer. Redan i oktober hade banken placerat sig på Great Place to Works topplista över de bästa arbetsplatserna i Europa.

Att SBAB är ett värderingsdrivet och syftesdrivet företag, ser Carina Eriksson, Chief Human Resources Officer, SBAB, som en viktig nyckel till organisationens framgångar som attraktiv arbetsgivare.

– Det genomsyrar allt vi gör – från vår styrmodell där både hållbarhet och värderingar är integrerade med våra affärsmål, till hur vi jobbar tillsammans. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare är något som motiverar och engagerar oss. Här kan alla vara sig själva och det gör det kul att jobba på SBAB. Samtidigt som vi växer har vi lyckats rekrytera nya kollegor som delar våra värderingar och har samma attityd, det gör att vår företagskultur växer med oss, säger hon.

Banken har även valt att sätta HR i hjärtat av bolagets affärsstrategi.

– Att fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare och arbetsplats är ett av våra övergripande affärsmål på SBAB och något som vi ansvarar för tillsammans. Vi jobbar kontinuerligt med fokusområden utifrån vår HR-strategi. Att våra värderingar är ett levande verktyg för oss, som ger oss utrymme att utvecklas tillsammans tack vare våra olikheter, är en av nycklarna till att vi kommit så långt och listas som en av de bästa arbetsplatserna i Sverige och Europa.

Hur jobbar ni konkret med inkludering?
– Sedan några år tillbaka jobbar vi väldigt målmedvetet med respekt, jämlikhet och inkludering. Inte bara för att det är en självklarhet rent mänskligt, utan också för att vi är övertygade om att det gör oss bättre som företag att inkludera och utvecklas av varandras olikheter. Bland annat har vi tillsammans med Make Equal tagit fram verktyget Respekttrappan som breddar perspektiven och ökar förståelsen för normer och olikheter.

Hon fortsätter:

– Att alla på SBAB enskilt och i sina team gått igenom sju steg av insikter genom samtal och övningar har verkligen gjort skillnad för oss och hur vi förhåller oss till varandra. Så stor skillnad att vi ville dela med oss. Sedan 2019 finns Respekttrappan.se tillgänglig gratis för alla företag och organisationer som vill göra samma resa som vi.

"Sedan några år tillbaka jobbar vi väldigt målmedvetet med respekt, jämlikhet och inkludering. Inte bara för att det är en självklarhet rent mänskligt, utan också för att vi är övertygade om att det gör oss bättre som företag att inkludera och utvecklas av varandras olikheter."

Finns det något ni gör helt annorlunda jämför med andra banker eller andra stora organisationer?
– Vår starka företagskultur har skapat en fantastisk arbetsplats där vi gör saker på vårt sätt, helt enkelt. Det tror vi är unikt, utan att veta exakt hur andra arbetar, säger Carina Eriksson.

Great Place to Works lista över Sveriges bästa arbetsplatser 2021 kan läsas i sin helhet här. >>

Platsannonser