Nytt jobb

Riskkapitalbolaget Optimizer utser vd

UPPDATERAD: Maltabaserade Optimizer Invest rekryterar före detta vd för Betsson.com som ny chef. En av bolagets grundare lämnar också mer information om en ny hemlig satsning som ska offentliggöras inom kort.

Uppdaterad 2016-03-15
Publicerad 2016-03-15

Carla Maree Vella, den tidigare vd:n för Betsson.com har utsetts till ny vd för det Maltabaserade svenskgrundade riskkapitalbolaget Optimizer Invest efter en omfattande rekryteringsprocess.

Hon tillträder den 30 maj och ska ha Optimizers huvudkontor i Sliema, Malta som sin bas. Vella har förutom Betsson.com erfarenhet av affiliate-marknadsföring och har dessutom utvecklat flera onlinebolag inom spel, fitness och lead generation.

– Vi tycker Carlas bakgrund är intressant, dels har hon drivit egna start-ups, drivit större utveckling- och marknadsföringsteam, hon har tydlig onlinebakgrund och erfarenhet av att leda grupper. Så hon kommer i vissa fall även aktivt gå in och jobba med våra holdingbolag, de som behöver det. Vi investerar generellt ganska tidigt, där vi med vår bakgrund kan vara med och stötta dessa entreprenörer, dels för att undvika eventuella misstag men även för att vi kan tillföra en viss senioritet i ledningen som de kanske inte har ännu, säger Optimizer Invests partner Henrik Persson Ekdahl till Realtid.se.

Det fortsatt primära fokuset är Norden men Optimizer tittar även på fler möjligheter i Storbritannien, där bolaget redan nu har en viss aktivitet. Men nya vd:n ska inte rikta in sig på specifika sektorer i sitt arbete med att leta efter investeringar. Att hon närmast kommer från spelbranschen är en ren tillfällighet.

– Vi har ingen uttalad sektorfokus utan vårt fokus är helt onlinedriven. Det är det vi kan och tittar man på vårt team så är det där merparten har erfarenheten och styrkan. Men det finns inget uttalat spelfokus. Tittar vi på de 20-tal investeringar vi har så är endast en handfull spelrelaterat. Majoriteten har ingenting med spel att göra, säger Persson Ekdahl.

I januari rekryterade riskkapitalbolaget även Google Sveriges förre chef Anders Berglund som ansvarig för en ny satsning som det dock inte funnits väldigt mycket offentlig information om. Fortfarande är detaljerna ganska få men Henrik Persson Ekdahl kan nu berätta lite mer om satsningen, som bör offentliggöras om senast två månader.

– Inom fyra till åtta veckor planerar vi att offentliggöra vad det är vi bygger på. Anders driver bolaget redan idag. Det är ett team på ett 20-tal heltidsanställda som jobbar med detta och vi har gjort ett antal förvärv för att bygga upp det här bolaget och ser med spänning på detta. Det är en ny produkt. Folk har spekulerat i att det rör sig om spel men så är det inte alls och har inget med spel att göra. Det är en helt annan sektor och vi tror att vi, sett till utvecklingen, kan offentliggöra vad vi håller på med ganska snart. Men just nu vill vi kunna jobba lite ostört, säger han.

Optimizer har nyligen även tagit Catena Media till börsen.


 

Platsannonser