Finans Nyhet

Rikard Josefson: ”Det är klart att vi har anställda som inte mår bra”

Taggar i artikeln

Avanza Rikard Josefson
Avanza, Rikard JosefsonAvanza, Rikard Josefson
"Droger finns i hela samhället och vi är 600 anställda. Och jag är rätt övertygad om att det inte bara är hos Avanza. Det förekommer säkert hos andra också, men det förtar inte den utmaning vi har. Det är klart att vi har anställda som inte mår bra. Vi vill identifiera dem som har en beroendeproblematik så att vi kan hjälpa dem med rehabilitering," säger Avanzas vd, Rikard Josefson. Foto: TT
Publicerad

Narkotikahundar har genomsökt Avanzas lokaler och funnit spår av narkotika. Nu ska personalen drogtestas. ”Det är för tidigt att säga om vi ska testa alla”, säger vd Rikard Josefson.

Aftonbladet rapporterar att narkotikahundar har genomsökt Avanzas lokaler.

– Jag nåddes av ett rykte. Vi valde att gå till botten med det och genomsöka lokalen med narkotikahundar och på några få ställen fann de spår av narkotika. När en hund tydligt markerar har det med största sannolikhet funnits narkotika där, säger vd Rikard Josefson till Realtid.

Enligt Josefson fanns det alltså inte droger undangömda i lokalerna.

Annons

Det har rapporterats om att det tagits droger öppet på Avanza?
– Den uppgiften är inte verifierad. Det finns ingenting som tyder på det, säger Josefson.

Samtidigt har Avanza nolltolerans när det gäller droger och nu ska personalen testas.

Ska ni testa varenda en?
– Vi har möjlighet att testa hela personalen. Vi använder oss av en extern leverantör som kommer att hjälpa oss med drogtesterna. Men om det blir exakt alla är för tidigt att säga. Men jag kommer att stå i första ledet, säger vd Rikard Josefson och fortsätter:

Annons

– Droger finns i hela samhället och vi är 600 anställda. Och jag är rätt övertygad om att det inte bara är hos Avanza. Det förekommer säkert hos andra också, men det förtar inte den utmaning vi har. Det är klart att vi har anställda som inte mår bra. Vi vill identifiera dem som har en beroendeproblematik så att vi kan hjälpa dem med rehabilitering.

Ni skriver i ett internt mejl att vägran eller försök till manipulation kommer att tolkas som ett positivt svar. Vad gör ni om en person vägrar testa sig?
– Vi kommer att kräva att en sådan person följer med oss till vår externa partner och gör en utredning huruvida personen har ett drogberoende eller inte. Om den anställde vägrar så påverkas förstås det förtroendekapital som finns i dagsläget.

Är de mycket alkohol på era personalfester?
– De få gånger vi har tillställningar så finns det alkohol. Men inga excesser. 

Annons

 

Annons