Rickard Gustafson går från SAS till SKF.
Rickard Gustafson. Foto: SKF
Finans

Rickard Gustafson lämnar SAS

SAS vd och koncernchef Rickard Gustafson lämnar SAS efter tio år. Han lämnar företaget senast den 1 juli. Ny arbetsgivare blir SKF.

Uppdaterad 2021-01-12
Publicerad 2021-01-11

– Jag är både besviken och ledsen över att Rickard väljer att gå vidare från sin viktiga roll i SAS. Samtidigt vill jag tacka Rickard för hans fantastiska jobb under de tio år han verkat som vd och koncernchef. Under Rickards ledning har SAS gjort en anmärkningsvärd vändning, från förlust till flera år av lönsamt resultat. Nyligen har han med säkra händer lett företaget genom den första delen av den tuffaste krisen i företagets 75-åriga historia, pandemin, säger ordförande Carsten Dilling i skriftlig kommentssr.

– Efter tio intensiva och stimulerande år i SAS är det under första halvåret 2021 dags att lämna stafettpinnen vidare, i och med att jag har erbjudits en tjänst i en av Sveriges ledande industrikoncerner. SAS har en stark ställning på den skandinaviska marknaden och är väl positionerat för att leda utvecklingen mot ett mer hållbart flygresande så snart pandemin har bekämpats. Jag vill uttrycka mitt varma tack till alla uppskattade kollegor, kunder och andra intressenter i SAS för deras engagemang, lojalitet och stöd som alltid uppvisas, både i med- och motgång. SAS är ett fantastiskt företag med ett unikt medarbetarengagemang vilket har säkerställt att SAS fortsätter att vara en viktig och integrerad del av den skandinaviska infrastrukturen, säger Rickard Gustafson.

Styrelsen har omedelbart påbörjat processen att utse en ny vd och koncernchef för SAS.

Rickard Gustafson nya jobb blir som vd och koncernchef för SKF.  Rickard Gustafson efterträder då Alrik Danielson.

Innan Rickard Gustafson kom till SAS för tio år sedan var han vd för försäkringsbolaget Codan / Trygg Hansa och han har haft flera befattningar inom General Electric. Han har en civilingenjörsexamen från Linköpings universitet.

– Efter en grundlig och robust sökprocess är vi mycket nöjda att kunna välkomna Rickard Gustafson till SKF. Rickard Gustafsons starka och moderna ledarskap, breda internationella erfarenhet och energi gör honom till rätt person att leda det fortsatta genomförandet av SKFs strategi och ta SKF till nästa nivå av lönsam tillväxt och utveckling, säger 

AB SKFs styrelse har utsett Rickard Gustafson till ny vd och koncernchef. Rickard Gustafson kommer att efterträda Alrik Danielson under första halvåret 2021.

Innan Rickard Gustafson kom till SAS för tio år sedan var han VD för försäkringsbolaget Codan / Trygg Hansa och han har haft flera befattningar inom General Electric. Han har en civilingenjörsexamen från Linköpings universitet.

– Efter en grundlig och robust sökprocess är vi mycket nöjda att kunna välkomna Rickard Gustafson till SKF. Rickard Gustafsons starka och moderna ledarskap, breda internationella erfarenhet och energi gör honom till rätt person att leda det fortsatta genomförandet av SKFs strategi och ta SKF till nästa nivå av lönsam tillväxt och utveckling, säger Hans Stråberg, styrelseordförande i AB SKF, i en presskommentar.

 

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in