Bilden är ett urklipp från EY:s hemsida.
Jämställdhet

Revisionsjätte satsar på jämställdhetspodd

EY lanserar nu podden Pod for parity. Den ska foksera på att synliggöra bromsklossar i jämställdhetsarbetet och engagera både interna och externa samarbetspartners i frågan.

Uppdaterad 2016-10-20
Publicerad 2016-10-20

Initiativtagare och programledare i Pod for parity är Susanne Tillqvist.

Hon är en av EY:s 158 delägare i Sverige, varav 21 procent är kvinnor. En andel som ökat något från år till år, men inte tillräckligt snabbt tycker Susanne Tillqvist.

– Det går helt enkelt för långsamt och min egen erfarenhet är att tradition, attityder och kultur fortfarande är bromsklossar. Man fortsätter helt enkelt att rekrytera, premiera och tillsätta chefer som man alltid har gjort. Vår podd är vårt sätt att bidra till att synliggöra den medvetna och omedvetna diskriminering som finns både hos oss men även på andra håll, säger hon.

De 15-20 minuter långa avsnitten planeras att släppas ungefär varannan vecka med start idag den 20 oktober. I det första avsnittet möter Susanne Tillqvist EY:s Sverigechef Lars Weigl.

Kommande gäster är bland andra Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare, och Elisabeth Thand Ringqvist, ordförande Svenska Riskkapitalföreningen.

Platsannonser