Anna Pontén, partner och hr-ansvarig på Deloitte
Karriär

"Revision dominerar fortfarande"

"Revision dominerar fortfarande men vi rekryterar även ett stort antal till de olika delarna inom vår konsultverksamhet". Det säger Anna Pontén, partner och hr-ansvarig på Deloitte i Realtids elfte del av artikelserien om rekrytering hos revisons- och advokatbyråerna. 

Uppdaterad 2017-09-14
Publicerad 2017-09-14

Anna Pontén, partner och hr-ansvarig på Deloitte kommenterar: 

Hur många rekryterar ni i höst?

– Under hösten rekryterar vi företrädesvis medarbetare som påbörjar sin anställning under 2018. Vi räknar med att anställa mellan 200 och 250 personer, både på erfaren och junior nivå.
 
Hur många av dessa är revisorer? 


– Av dessa är ca 70 revisorer.
 
Till vilka områden rekryterar ni flest? 

– Revision dominerar fortfarande men vi rekryterar även ett stort antal till de olika delarna inom vår konsultverksamhet.
 
Hur gör ni för att locka folk till er? 

– Eftersom många medarbetare startar sin karriär på Deloitte jobbar vi hela tiden aktivt mot relevanta målgrupper i universitetsvärlden. Allt från att vi är ute på universitetens arbetsmarknadsdagar till att hålla egna event. Vår utgångspunkt är att studenterna ska få en så bra bild som möjligt av hur det är att jobba på Deloitte, och vi vill skapa en stark relation med våra kandidater för att och på så vis hitta en bra match. Erfarna kandidater som söker sig till Deloitte har ofta viss insikt i Deloittes verksamhet och attraheras av att vara en del av den.
 
Är rekrytering en utmaning? 

– Utmaningen idag är den heta arbetsmarknaden. Många av våra kandidater har flera erbjudanden att ta ställning till vilket gör att vi än mer behöver lyfta fram fördelarna med att starta sin karriär hos oss. Vi upplever dock att vi är en mycket attraktiv arbetsgivare.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in