FinansNyhet

Ratos rekryterar chef från Swedbank

Josefin Uppling, Swedbank, Ratos.Josefin Uppling, Swedbank, Ratos.
Publicerad

Ratos har rekryterat Josefine Uppling, Swedbanks Head of Group Public Affairs, till rollen som chef för kommunikation och hållbarhet.

Realtid.se

Josefine Uppling har en bakgrund som presschef och Head of Group Press Office på Swedbank AB. Närmast kommer hon från rollen som Head of Group Public Affairs på banken och var tidigare analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet. Hon kommer att ingå i Ratos ledningsgrupp och tillträder senast den 1 september. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Jag är mycket nöjd över att vi lyckats rekrytera en person med så bred erfarenhet av kommunikation och samhällsrelationer. Kommunikation och hållbarhet är centrala delar där vi nu växlar upp ambitionsnivån i vår bolagsgrupp. Jag ser fram emot ett tillskott i ledningsgruppen som kan stärka vår affär ytterligare genom att ta helhetsgreppet kring vår kommunikation och ta hållbarhetsarbetet till nästa nivå, säger Jonas Wiström, vd Ratos i en skriftlig kommentar.

–Jag är övertygad om att många lösningar på morgondagens problem, inte minst på hållbarhetsområdet, finns i ny teknik och innovation. Ur det perspektivet är Ratos med sina portföljbolag högintressant och har framtiden för sig, säger Josefine Uppling.

Annons
Annons