Rådgivaren som ser sig som en doktor

Fredrik Åström har haft ett högt tempo under våren. Han ska åka till Kroatien under semestern för att ladda sina batterier inför hösten.

Uppdaterad 2016-07-26
Publicerad 2016-07-26

Fredrik Åström jobbar med rådgivning inom tjänstepension och försäkringar i Uppsala. 

Under våren har han haft mycket att göra. Han märker bland annat av behovet och efterfrågan som finns för professionell rådgivning.

 

Hur har ditt arbete under våren varit?

— Våren har varit fartfylld med högt tempo och många kundmöten, säger Fredrik Åström.

Kan du förklara dina uppgifter som rådgivare?

 — Jag ser mig som en doktor. Det handlar om att ge rätt medicin då något sker. Det behöver inte handla om förvaltning av pensionskapital utan den invid som till exempel drabbas av ett olycksfall eller blir sjuk ska vända sig till mig. Då kan jag tillsammans med mina kollegor se till att skadeanmälan görs till rätt försäkringar för rätt ersättningar. 

Vad jobbar du med just nu?

— Just nu är det högt fokus på att stämma av med nuläget för våra företagskunder och vad som är på gång i typ av upphandlingar och samarbetsavtal med mera.

Fredrik har planerat en sex veckor semester då han bland annat kommer resa till Kroatien. 

Kommer du släppa jobbet helt under semestern?

— Nej utan jag kommer att vara tillgänglig på telefonen och mejl. Det är en strategi som fungerar bra för mig.

— Dock så försöker jag att verkligen koppla av och se över mejlen sporadiskt. Jag skulle se det som ett stressmoment att släppa taget helt. 

Hur laddar du dina batterier?

— Jag ska umgås med min familj. Det blir mycket lek med barnen. Vi kommer även att åka upp till Jämtland där min fästmö Anna kommer ifrån. Min tillflyktsort där jag verkligen kommer ner i varv och kan njuta av ledighet är stugan i Åkersjön. Det är det stället på jorden som gör mig lugn och harmonisk, där får jag distans till vardagen.

Vad händer på jobbet i höst för din del?

— Vi är i en expansionsfas i Uppsala och har precis anställt en blivande rådgivare. Jag kommer att vara handledare för personen och delge all min erfarenhet och kunskap som jag kan.

— Hösten kommer att bli mycket intressant då vi har stora projekt internt. Det känns inspirerande att fortsätta detta året med alla fantastiska kollegor inom Söderberg & Partners. Sen ser jag framför mig en höst med många roliga möten med kunder, menar Fredrik Åström.

Fakta

Namn: Fredrik Åström
Titel: Rådgivare inom pension
Ålder: 33
Bakgrund: Nordea
Bor: Uppsala
Familj: Fästmö Anna och barnen Elvie, 3 år och 3 månader samt Edvin, 1 år och 5 månader
Intressen: Löpning, golf, friluftsliv samt mat och dryck
Bästa karriärdrag hittills i livet: Att jag flyttade från Gävle till Uppsala och började på Söderberg & Partners. Min nuvarande kollega Per Ulf Carlsson övertygade mig och det är jag väldigt tacksam för idag.

Platsannonser

Logga in