FinansNyhet

Profilerna som ska ta Hoist Finance till nästa nivå

Helena Svancar, M&A-chef för Ericsson. Helena Svancar, M&A-chef för Ericsson.
Helena Svancar, M&A-chef för Ericsson.
Publicerad

Valberedningen i Hoist Finance har avslutat sitt nomineringsarbete

Realtid.se

Följande förslag kommer att presenteras inför årsstämman i mitten av april.

Nyval av Mattias Carlsson som styrelseordförande, omval av Malin Eriksson, Henrik Käll och Lars Wollung som styrelseledamöter, och nyval av Fredrik Backman, Per Anders Fasth, Niklas Johansson, Helena Svancar och Peter Zonabend som styrelseledamöter.

Ingrid Bonde har ju tidigare meddelat att hon inte är tillgänglig för omval som styrelseordförande. De nuvarande styrelseledamöterna Cecilia Daun Wennborg, Liselotte Hjorth och Robert Kraal har också valt att inte ställa upp för omval.

Annons

Kort presentation av ledamöter som föreslås för nyval:

Mattias Carlsson är vd för TF Bank. Han har tidigare varit styrelseordförande för TF Bank, chef inom konsumentkrediter hos Resurs Bank och haft olika roller inom banken SEB.

Fredrik Backman är vd för Ludvig & Co Group. Han har tidigare haft olika roller inom Intrum AB, bland annat som vd för Intrum Sverige och CFO för region Norra Europa.

Annons

Per Anders Fasth är styrelseordförande i FundedByMe och Lyra Financial Wealth, och styrelseledamot i bl a Skandiabanken och Atle Investment Services. Han har tidigare haft olika ledande befattningar inom banken SEB, varit vd för SBAB Bank och styrelseledamot för Piraeus Bank SA och andra finansiella institutioner.

Niklas Johansson är styrelseledamot i bland annat Skandia Liv och Apotekets Pensionsstiftelse. Han har tidigare varit koncernchef för Carnegie Investment Bank, styrelseordförande för Skandiabanken och finansråd och avdelningschef på Finansdepartementet och på Näringsdepartementet.

Helena Svancar är M&A-chef för Ericsson. Innan hon började på Ericsson tidigt under 2018 arbetade hon nästan 20 år inom investment banking i London, New York och Stockholm. Den senaste rollen var som Managing Director och chef för Corporate Finance i Norden på Deutsche Bank.

Annons

Peter Zonabend är vd för Arwidsro Fastigheter och styrelseledamot i Oasmia Pharmaceutical. Han har tidigare varit vd för Victoria Investment Holdings Ltd och senior biträdande jurist hos Fylgia KB.

– Jag vill, på valberedningens och de stora ägarnas vägnar, tacka de avgående styrelseledamöterna för deras hängivna insats att positionera och utveckla Hoist Finance som börsbolag. Vi är också glada att inför årsstämman 2021 nominera en ny styrelse som, med både kontinuitet och nya infallsvinklar, vill ta Hoist Finance till nästa utvecklingsnivå, säger Jan Andersson, valberedningens ordförande.

Annons