Per Elcar, Handelsbanken, East Capital
Foto: TT
Nytt jobb

Per Elcar ny vd för East Capital Holding

Styrelsen i East Capital Holding har utnämnt Per Elcar till verkställande direktör.

Uppdaterad 2021-06-24
Publicerad 2021-06-24

Per Elcar har varit rådgivare till East Capital Group sedan januari 2021. Tidigare roller inkluderar aktiechef för Enskilda Securities, Head of Nordic Sales på Cheuvreux Credit Agricole samt chef för Handelsbanken Capital Markets & Asset Management.

Det var i oktober 2018 som Per Elcar på egen begäran lämnade rollen som chef för Handelsbanken Markets & Asset Management.

–Ett nytt ledarskap kommer att underlätta arbetet med att komma till rätta med en kultur av kränkande behandling och dålig arbetsmiljö som tyvärr förekommit på en avdelning. En rad åtgärder har vidtagits och pågående utredningar fortsätter, sa dåvarande vd och koncernchef Anders Bouvin då.

– Jag ser fram emot att få ta mig an rollen som vd.  Jag tror starkt på gruppens strategiska agenda, och kommer bland annat att fokusera på att vidareutveckla verksamheten för att vi ska kunna dra ytterligare nytta av de möjligheter som utvecklingen av branschen skapar, säger Per Elcar i en skriftlig kommentar på torsdagen.

East Capital Group består idag av fyra helägda förvaltningsverksamheter; East Capital, East Capital Real Estate, Espiria samt Adrigo. Gruppen är även delägare i den brittiska impact-investeraren Alquity samt i det svenska fondbolaget Cicero Fonder.

 

 

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in