Nytt jobb

Peder Hasslev lämnar AMF

Blir vd för Saminvest, statens nya bolag för riskkapitalinvesteringar.

Uppdaterad 2016-10-27
Publicerad 2016-10-27

Peder Hasslev lämnar pensionsbolaget AMF för att bli vd för statens nya riskkapitalbolag Saminvest. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hasslev är vice vd och kapitalförvaltningschef på AMF och tillträder sin nya tjänst under första kvartalet. AMF inleder processen att hitta hans ersättare omgående.

Saminvest bildades i juli av regeringen med syftet att  investera indirekt i företag genom fond-i-fonder. Det innebär att de befintliga statliga bolagen Fouriertransform och Inlandsinnovation inordnas som dotterbolag i det nya bolaget.

Hasslev har varit på AMF i nio år och uppger att han nu lämnar på grund av möjligheten att bygga upp en helt ny verksamhet från start.

– Möjligheten att få vara med och bygga upp en verksamhet som har potential att öka antalet innovativa tillväxtbolag och därigenom stärka Sverige, kändes oerhört spännande. Och jag känner mig trygg med att AMF står på en stabil grund, väl rustat för att möta framtida utmaningar, säger han.

Saminvest ska alltså genom uppväxling med privat kapital bidra till att utveckla riskkapitalmarknaden och det finansiella ekosystemet i Sverige och därmed förbättra förutsättningarna för innovation och tillväxt. Inriktningen blir innovativa företag med hög tillväxtpotential.

– Peders långa erfarenhet av institutionell kapitalförvaltning liksom mångåriga erfarenhet av att leda förvaltningsorganisationer blir särskilt värdefull för Saminvest AB, nu när verksamheten ska byggas upp och organisationen ska utvecklas, säger Saminvests ordförande Niklas Johansson.

Platsannonser

Logga in