Juridik

"Ofta rekryterar vi genom rekommendation"

"Vår filosofi är att man ska få en bred affärsjuridisk bas att stå på och gradvis hitta sitt specialistområde" säger Sandra Hein Kaznova, managing partner på Hammarskiöld, i Realtids sjätte del av artikelserien om rekrytering hos revisons- och advokatbyråerna. 

Uppdaterad 2017-09-12
Publicerad 2017-09-11

Sandra Hein Kaznova, managing partner, kommenterar: 
 
Hur många biträdande jurister rekryterar ni i höst?

– Vårt mål är att rekrytera åtminstone ytterligare två biträdande jurister under hösten. Vi letar både efter nyexaminerade jurister och jurister med några års erfarenhet.
 
Vilken är deras ingångslön - med tingerfarenhet och utan? 

– Vi har som policy att våra ingånglöner och övriga lönenivåer ska ligger i paritet med de främsta på marknaden. Vi går dock inte ut offentligt med exakta lönenivåer.
 
Till vilka rättsområden rekryterar ni flest?

– Just nu letar vi främst efter jurister med erfarenhet och intresse av konkurrensrätt, IP/TIME och Corporate/M&A. När vi rekryterar nyexaminerade jurister placerar vi inte dem i någon särskild grupp utan de får rotera genom våra fokusområden. Vår filosofi är att man ska få en bred affärsjuridisk bas att stå på och gradvis hitta sitt specialistområde.
 
Hur gör ni för att locka folk till er?

– Möjligheten att få jobba med spännande och aktuella affärsjuridiska uppdrag på en väldigt social arbetsplats lockar studenter till oss. Rotationen och vårt teamarbete uppskattas särskilt. Ofta rekryterar vi genom rekommendation av andra studenter och biträdande jurister. Vi erbjuder också extraarbeten till studenter i tex reception, bibliotek och som trainee associate under studietiden. De platserna är väldigt populära.
 
Är rekrytering en utmaning?

– Absolut, det är genom att hitta de riktiga talangerna som vi säkrar vår position för framtiden. Vi har ett högt söktryck men ställer också höga krav.

Platsannonser