Maija Inkala, Allbright
"Affärsområdeschef har blivit en ny karriärväg för kvinnor, som också har potential att leda vidare till jobb som vd. Det bådar gott för framtida vd-statistik", säger Maija Inkala, talesperson för stiftelsen Allbright. Foto: Allbright
Börs

"Nynoterade bolag har tydligt en modernare syn på kompetens än börsens elefanter"

Fler kvinnor tar i år plats på näringslivets maktpositioner. Kvinnors ägande på börsen är samtidigt fast på under 1 procent. Det visar stiftelsen Allbrights årliga granskning av näringslivet.

Uppdaterad 2021-11-15
Publicerad 2021-11-15

Andelen kvinnor i ledningsgrupperna har ökat från 25 till 27 procent. Särskilt syns många nya kvinnor i rollen som affärsområdeschef. Resultatet märks i att ett kvinnonamn för första gången återfinns bland börsens tio vanligaste namn, Kristina på plats 9.

– Affärsområdeschef har blivit en ny karriärväg för kvinnor, som också har potential att leda vidare till jobb som vd. Det bådar gott för framtida vd-statistik, säger Maija Inkala, talesperson för stiftelsen Allbright i en skriftlig kommengar.

På vd-posterna ökar kvinnorna från 10 till 12 procent av alla vd:ar.  Sex av årets nya börsbolag har en kvinna som vd.

–Nynoterade bolag har tydligt en modernare syn på kompetens än börsens elefanter. Hos de absolut största bolagen (OMX30) är en av tio vd:ar kvinna. Bland nya bolag är var fjärde vd kvinna, säger Maija Inkala.

Bland ledstjärnona syns bostadsplattformen Hemnet, fintechbolaget Qliro samt tidningstjänsten Readly. Samtliga bolag är även jämställda i ledningsgruppen i stort. Hos nynoterade bolag återfinns totalt 24 procent vd-kvinnor, dubbelt så många som hos börsen i helhet. 

Kommunikationsbranschen har flaggan i topp. En tredjedel av vd:arna där är kvinnor, närmare tre gånger så många som hos börsen i stort. Bolag som Eniro, Modern Times Group och Telia agerar här förebild. 

Hissföretaget Alimak Group har på bara ett år har de utvecklat ledningsgruppen från åtta män och en kvinna, till jämn könsfördelning på högsta nivå med sex män och fyra kvinnor.

I fastighetsbranschen är 8 av 35 vd:ar kvinnor, Wihlborgs Fastigheter, Atrium Ljungberg och Corem Property Group nämns som exempel.

Även styrelserna har blivit något mer jämställda. Av ledamöterna är 35 procent nu kvinnor. I rollen som ordförande går utvecklingen däremot baklänges.

– När kvoteringshotet till styrelserna försvann stannade först utvecklingen av. Nu märks det att ägarna återigen har frågan på bordet. Bekväma valberedningar föreslår dock fortsatt oftare gamla kompisar än nya vassa namn, säger Inkala.

Fler kvinnor syns i ledarroller, men någon effekt i ägandet märks inte. Börsens ledande kvinnor äger mindre än 1 procent av aktievärdet.

Bland personerna som toppar listan över ledare med störst kapitalinnehav återfinns främst bolagsgrundare som fortsätter som vd efter börsnotering. Här finns exempel som Oscars Properties vd Oscar Engelbert eller Sagax vd David Mindus. Först på plats 56 återfinns listans första kvinnonamn, EQT:s Anna Wahlström. Totalt placerar sig endast tre kvinnor på topp 100-listan över de med störst kapitalinnehav via aktier i det egna bolaget.

Läs rapporten här>>

Platsannonser

Logga in