Annons

Annons

anders-olsson.jpg

Anders Olsson ny Executive Vice President och vd för Telia Sverige
Anders Olsson ny Executive Vice President och vd för Telia Sverige

Ny vd för Telia Sverige

Telia Company genomför förändringar i koncernledningen, bland annat har Anders Olsson har utsetts till Executive Vice President och vd för Telia Sverige.

Telia Company meddelar under måndagsmorgonen att bolaget genomför förändringar i koncernledningen. Anders Olsson, Senior Vice President, operativ chef och chef för Global Services & Operations (GSO) på Telia Company har utsetts till Executive Vice President och vd för Telia Sverige. 

Magnus Zetterberg ska ersätta Anders Olsson som operativ chef och chef för GSO. 

Henriette Wendt, Senior Vice President och chef för Telia Companys verksamheter i Litauen, Estland och Danmark, lämnar sin position och ersätts av Emil Nilsson som för närvarande är Senior Vice President och chef för Region Eurasien.

Annons

Annons

Anders Olsson arbetade i nästan 20 år på Tele2 där han var medlem i koncernledningen innan han 2016 började på Telia Company för att bli operativ chef och chef för Global Services & Operations (GSO). Anders Olsson tillträder tjänsten som vd för Telia Sverige den 1 juni och ersätter då Johan Dennelind, vd och koncernchef för Telia Company, som har varit tillförordnad vd för Telia Sverige.
    
Magnus Zetterberg ersätter Anders Olsson som operativ chef och chef för GSO. Han börjar senast i oktober och utses då till Senior Vice President och medlem av koncernledningen. Magnus Zetterberg har arbetat i telekommunikationsindustrin i 26 år och har bland annat varit ansvarig för teknik, forskning och produktutveckling, och vd för 3GIS och varit teknisk direktör för Telenor Norge sedan 2014.
    
– Jag är mycket glad över att Anders tar uppdraget att leda vår svenska verksamhet. Vi behöver ett starkt fokus på leverans i vår strategiska agenda med ett fortsatt transformationsprogram och kulturskapande tillsammans med kostnadsmedvetenhet och kommersiellt driv. Jag är glad över att vi har kunnat hitta en så stark efterträdare internt till posten som vd för Telia Sverige. Jag är också mycket nöjd med att få välkomna Magnus Zetterberg till Telia Company. Magnus omfattande kunskap om vår bransch är ett välkommet tillskott till Telia Company och GSO, säger Johan Dennelind.
   
– Det var ett lätt beslut att tacka ja till Sveriges mest spännande telekomjobb. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta det fantastiska arbete som den svenska organisationen gör för att bygga den nya generationens telekomföretag, säger Anders Olsson.
    
Henriette Wendt, Senior Vice President och chef för Telia Companys verksamheter i Litauen, Estland och Danmark, som började på Telia Company 2014, lämnar sin post den 1 juni. Hon arbetar vidare i företaget under en period som ett stöd i viktiga projekt, enligt pressmeddelandet.
    
– Henriette har gjort ett utmärkt arbete för Telia Company, först som chef för Group Corporate Development där hon ledde införandet av strategin för den nya generationens telekomföretag och säkerställde implementeringen av en integrerad hållbarhetsstrategi. De senaste ett och ett halvt åren har hon som chef för våra verksamheter i Litauen, Estland och Danmark säkerställt att våra Teliavarumärken i Litauen och Estland har slagit in på rätt spår mot att bli integrerade och konvergerade marknadsledare, säger Johan Dennelind.
     
Emil Nilsson som för närvarande är Senior Vice President och chef för Region Eurasien, kommer att ersätta Henriette Wendt och ta plats i koncernledningen. Emil Nilsson kommer att fortsätta leda Region Eurasien.
    
– Emil har gjort ett enastående arbete med att behålla fokus i våra tillgångar i Eurasien samtidigt som det har pågått avyttringsprocesser där. Jag välkomnar Emil till den nya rollen och ser fram emot hans framtida bidrag i byggandet av en ledande, integrerad operatör i Norden och Baltikum, säger Johan Dennelind.
     
Telia Companys koncernledningen under ledning av Johan Dennelind kommer även i fortsättningen att bestå av elva medlemmar.
    

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons