Nytt jobb

Ny vd för Rikshem

Sophia Mattsson-Linnala blir ny vd för Rikshem. Ny styrelse kommer att utses i september på en extra bolagsstämma.

Uppdaterad 2016-08-23
Publicerad 2016-08-23

När Jan-Erik Höjvall lämnade vd-rollen i mars utsågs Sven-Göran Svensson till tillförordnad vd i Rikshem.

Idag meddelar bolaget att Rikshems ägare, AMF och Fjärde AP-fonden, har utsett Sophia Mattsson-Linnala till ny vd.

Sophia Mattsson-Linnala kommer närmast från vd-posten på kommunala fastighetsbolaget Huge Fastigheter AB. Hon har tidigare bland annat varit vd på Sollentunahem och Botkyrkabyggen samt chef för finans- och ekonomienheten på SABO.

– Rikshem har haft en mycket god tillväxt. Det finns en stor handlingskraft och utvecklingsförmåga i bolaget och jag ser fram emot att få leda ett så spännande företag vidare. Detta är något jag känner starkt för och där har Rikshem med sin närvaro i många tillväxtkommuner en viktig roll att fylla, säger Sophia Mattsson-Linnala, tillträdande vd på Rikshem.

Sophia Mattsson-Linnala tillträder tjänsten senast den 23 februari 2017.

Rikshems ägare är överens om att utse en ny styrelse på en extra bolagsstämma som avses hållas den 1 september, enligt pressmeddelandet.

Förslag till ny styrelseordförande är Bo Magnusson och till nya styrelseledamöter föreslås Lena Boberg, Liselotte Hjorth samt Per-Gunnar Persson. Ebba Hammarström och Ulrika Malmberg Livijn avses väljas om.

– Jag är mycket nöjd över att Sophia Mattsson-Linnala har valt att ta sig an uppdraget som vd på Rikshem. Fastighetsbranschen är stabil och med de låga räntor och den bostadsbrist som finns i Sverige kommer intresset för hyresbostäder och samhällsfastigheter vara fortsatt stort. Den nya styrelsen är förvissad om att Rikshem med Sophia som vd kommer fortsätta att utvecklas starkt och leverera god avkastning till Sveriges pensionärer, säger Bo Magnusson, tillträdande styrelseordförande på Rikshem.

Realtid.se har tidigare skrivit om turerna kring Rikshem där bland annat Fjärde AP-fondens vd Mats Andersson meddelade sin avgång i mars, efter att ha försvarat Rikshems utskällda vd Jan-Erik Höjvall.

 

Platsannonser