Nytt jobb

Ny Sverigechef för DNB

Mats Wermelin lämnar DNB:s Baltiska verksamhet och tar över chefsposten för Sverige-verksamheten efter Peter H. Carlson, som går i pension.

Uppdaterad 2016-09-02
Publicerad 2016-09-02

Mats Wermelin tar över som chef för DNBs verksamhet i Sverige, enligt ett pressmeddelande. Han tar över efter Peter H. Carlson, som går i pension.

– Jag har stor respekt för det framgångsrika arbete Peter lagt ner och är imponerad över den drivkraft och kompetens som finns i bolaget. Vi har de sista åren stärkt vår profil som en strategisk rådgivare genom satsningarna på Investment Banking och Markets, säger Mats Wermelin.

Han tillträdde den 1 september som chef över såväl den svenska som den nordeuropeiska verksamheten, där utöver Sverige filialerna i Hamburg, Köpenhamn och Helsingfors ingår.

Mats Wermelin ska utgå från kontoret i Stockholm.

Han kommer närmast från en roll som Head of Baltic Division som han haft sedan 2015. Han har varit inom koncernen sedan hösten 2005, då han började som Head of Corporate Banking Sweden och blev efter det utsedd till General Manager i Shanghai 2013, enligt pressmeddelandet.

– Utöver sin gedigna kompetens har Mats en genuin ledarbakgrund och naturligtvis bra kännedom om de svenska och nordeuropeiska verksamheterna. Jag är övertygad om att han är rätt person att fortsätta det fina arbetet med att utveckla affären samt möta de förändringar och utmaningar branschen står inför, säger Harald Serck-Hanssen, Koncerndirektör Large Corporates and International i DNB.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in