Nytt jobb

Ny ordförande i Coor

Den tidigare vd:n för Tele2, Mats Granryd, som också har innehaft ledande befattningar inom Ericssonkoncernen, väljs till ny ordförande för servicebolaget.

Uppdaterad 2016-10-28
Publicerad 2016-10-28

Coors valberedning har beslutat att föreslå styrelseledamoten Mats Granryd som ordförande för Coor inför årsstämman 2017. Coors ordförande Anders Narvinger har meddelat valberedningen att han, efter nio år som ordförande, avböjer omval vid den kommande årsstämman.   

–  Mats Granryd har en dokumenterad erfarenhet av att leda stora företag inom teknik- och tjänstesektorn. Jag är övertygad om att Coor med Mats Granryd som styrelseordförande kommer att fortsätta växa på samma lönsamma sätt som under Anders Narvingers förtjänstfulla ordförandeskap, säger valberedningens ordförande Jan Andersson i ett pressmeddelande.  

Mats Granryd, född 1962, invaldes in i Coors styrelse 2016. Han är vd för GSMA, mobiloperatörernas internationella samarbetsorganisation. Mats Granryd var tidigare vd för Tele2 2010-2015 och har dessförinnan innehaft ledande befattningar inom Ericssonkoncernen.
 

Platsannonser