Annons

Annons

Ny klädkod på JP Morgan

JP Morgan droppar den gängse strikta klädkoden i branschen och tillåter en mer avslappnad stil. Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till ett internt utskick från banken.

Att förändra klädkoden är ovanligt för en Wall Street-bank, där kostym och dress alltid varit den självklara klädstilen.

Men enligt Wall Street Journal är det ändå inte så konstigt. Bankvärlden måste nämligen hänga med i förändringens vindar. Många av dagens rika klienter undviker formella kläder, inte minst i Silicon Valley med alla sina start-ups.

Det var faktiskt efter att JP Morgans ledning besökt just Silicon Valley som banken blev varse att man måste se över medarbetarnas yttre framtoning.

Annons

Annons

Den nya klädkoden påbjuder en mer avslappnad men fortfarande affärsmässig stil. Avslappnad är inte detsamma som avslappnad helg-stil påminner banken sina anställda, och "ska du träffa en klient ska du klä dig därefter".

JP Morgan säger bestämt nej till träningskläder, toppar, flip-flops, hattar och luv-tröjor. Inte heller kläder som är "distraherande, tighta, avslöjande eller exceptionellt lösa eller lågt skurna" är tillåtna. 

Om en anställd bryter mot dessa regler kan chefen be vederbörande att byta om eller lämna arbetsplatsen. Disciplinåtgärder ända upp till avsked kan också bli aktuellt.

Wall Street Journal nämner även att en ledigare klädstil inte är helt nytt på banken. Vd:n Jamie Dimon började "klä ner sig" redan för ett par år sedan. Men på medarbetarnivå var det först när de nya reglerna blev kända som många tog chansen att byta stil på jobbet.

"Detta är ett tidens tecken", säger en högt uppsatt chef till tidningen och fortsätter "på hälften av mina möten bär ingen slips numera".

Annons

Annons

Annons

Annons