Nytt jobb

Ny förvaltare på Catella

Anna Strömberg som närmast kommer från Nordea blir ny förvaltare på Catellas fondförvaltning.

Publicerad 2016-09-01

Rekryteringarna fortsätter på Catella efter sommarens massavhopp. I dag meddelar Catella att Anna Strömberg som närmast kommer från Nordea ansluter till fondförvaltningen som ny förvaltare.

På Nordea Responsible Investments arbetade hon med att utveckla och driva processen för hållbarhetsanalys på Nordea samt att fördjupa integrationen mellan aktie- och ESG-teamen.

Enligt pressmeddelandet har Anna Strömberg 18 års erfarenhet från förvaltning av svenska och globala aktier, ofta i koncentrerade portföljer baserade på fundamental analys.

– Vi är glada och stolta över att kunna annonsera Anna Strömberg som ny portföljförvaltare på Catellas fondförvaltning. Catella har en hög ambitionsnivå när det gäller förvaltning och Anna kommer med sin gedigna bakgrund inom förvaltning och hållbarhetsarbete att komplettera det befintliga teamet på ett mycket bra sätt, säger Erik Kjellgren, ansvarig för den svenska fondverksamheten.

– Anna kommer att få en bred roll i vår verksamhet för att öka fokus generellt på hållbarhet och kommer även att ha ett tydligt eget förvaltaransvar som en viktig del av teamet runt Catella Reavinstfond, säger Erik Kjellgren.

Anna Strömberg tillträder tjänsten idag, den 1 september 2016.

Platsannonser

Logga in