Nytt jobb

Ny CFO till ABB

Timo Ihamuotila kommer närmast från rollen som CFO på Nokia. Han ersätter Eric Elzvik med start 1 april nästa år.

Uppdaterad 2016-10-27
Publicerad 2016-10-27

ABB meddelar att Timo Ihamuotila har utnämnts till Chief Financial Officer och medlem av koncernledningen med start 1 april 2017.

Timo Ihamuotila efterträder nuvarande CFO Eric Elzvik under en ordnad övergångsprocess. "Elzvik kommer att ta upp karriärmöjligheter utanför ABB efter en överlämningsperiod i andra kvartalet 2017", enligt pressmeddelandet.

Timo Ihamuotila kommer närmast från Nokia, där han har haft rollen som CFO sedan 2009. Han har 26 års erfarenhet inom kommunikations- och banksektorn och har djup erfarenhet inom områdena finans, controlling, förvärv samt kommersiell och allmän ledning.

– Timo är en CFO med imponerande globala meriter. Han har omfattande och djup erfarenhet inom alla aspekter av finansområdet, liksom i att omvandla verksamheter i tider av industriell digitalisering. Med sin breda expertis, från finansiell till kommersiell och företagsledning, är han en ideal person att leda vår finansorganisation och delta i att driva ABB:s pågående omvandling som ledare i den digitala industrin. Det gläder mig att välkomna Timo till vår koncernledning i dessa spännande tider, då vi fokuserar på att frigöra maximalt värde för alla aktieägare, säger vd Ulrich Spiesshofer i en kommentar.

ABB: vd tackar samtidigt för Eric Elzviks insats.

–Samtidigt vill jag varmt tacka Eric Elzvik redan nu för hans långa och enastående engagemang och många värdefulla bidrag till ABB under mer än 3 decennier. Under Erics tid som CFO har en ny kultur kring hur vi hanterat kassaflödet tillsammans med en betydande förbättring av vårt rörelsekapital, en fundamental produktivitetsförbättring av finansfunktionen och många portföljaktiviteter framgångsrikt etablerats och levererats. Vi önskar Eric allt det bästa i nästa steg av hans professionella karriär, som han kommer ta sig an efter att den ordnade överlämningsprocessen fullgjorts i andra kvartalet, säger Ulrich Spiesshofer.

 

Platsannonser