FinansNyhet

Nu basar de över 157 miljarder

Castellum, KungsledenCastellum, Kungsleden
Biljana Pehrsson och Ylva Sarby Westman.
Publicerad

Biljana Pehrsson tillträder idag som vd för Castellum efter att bolaget nyligen förvärvat Kungsleden. Ylva Sarby Westman blir till vice vd och CFO i Castellum

Realtid.se

Castellum fullföljde budet på Kungsleden den 15 november 2021. Kungsleden blev därmed ett dotterbolag till Castellum. Den 3 december 2021 avnoterades Kungsledens aktier från Nasdaq Stockholm. 

Styrelsen i Castellum har nu utsett Biljana Pehrsson till ny vd och Ylva Sarby Westman till vice vd och CFO i Castellum, motsvarande befattningar som de hade tidigare i Kungsleden. De tillträder sina nya tjänster omgående.

Mot denna bakgrund har styrelsen för Kungsleden idag utsett Ylva Sarby Westman som vd för Kungsleden, vid sidan av sin roll som vice vd och CFO i Castellum.

Annons

–Det är glädjande att förvärvet av Kungsleden nu går in i nästa fas. Tillsammans skapar vi en aktör av betydande storlek inom en bransch där storlek i kombination med hållbar och innovativ serviceutveckling spelar en allt större roll. Jag välkomnar Biljana och Ylva och ser fram emot att utveckla Castellums tillväxt, hållbarhet och lönsamhet tillsammans, säger Rutger Arnhult, styrelseordförande Castellum i en skriftlig kommentar.

– Jag ser fram emot att leda Nordens största noterade kommersiella fastighetsbolag med fokus på hållbar tillväxt. Vårt gemensamma bolags storlek, finansiella styrka och kombinerade branscherfarenhet ger oss en förstärkt konkurrenskraft till glädje och nytta för våra kunder, medarbetare, aktieägare och långivare, säger Biljana Pehrsson i sin presskommentar.

– Genom samgåendet med Kungsleden förstärker vi vår position som Nordens ledande noterade kommersiella fastighetsaktör med fokus på de mest intressanta tillväxtregionerna. Nu skapar vi en aktör med ett fastighetsvärde om 157 miljarder kronor kombinerat med en stark balansräkning, vilket tillsammans med en bibehållen rating möjliggör attraktiva finansieringsvillkor och därmed förstärkt konkurrenskraft, sa Rutger Arnhult i samband med när affären kommunicerades.

Annons

Castellum kommer efter samgåendet fortsatt vara baserat i Göteborg. Den utökade verksamheten som Kungsleden bidrar med innebär samtidigt att det sammanslagna bolaget kommer att ha två huvudkontor, ett i Stockholm och ett i Göteborg.

Lenner & Partners och Nordea Bank Abp, filial i Sverige är finansiella rådgivare i samband med erbjudandet och Roschier Advokatbyrå AB är legal rådgivare till Castellum.

Annons