Gabrielle Hagman, ny fondchef på Nordnet.
Gabrielle Hagman, ny fondchef på Nordnet. Foto: Nordnet
Bank

Nordnet värvar fondchef från Danske Bank

Gabrielle Hagman blir Nordnets chef för affärsområdet Fond. 

Uppdaterad 2021-03-24
Publicerad 2021-03-23

Gabrielle Hagman kommer närmast från Danske Bank, där hon sedan 2014 har arbetat i olika roller relaterade till försäljning mot  institutioner. Tidigare har hon arbetat på Blackrock samt varit ansvarig för tredjepartsdistribution på Swedbank Robur.  Det framgår av ett pressmeddelande.

– Gabrielle är en drömrekrytering som gör att vi nu kan växla upp vår satsning inom fondområdet.  Hennes övergripande uppdrag är att hitta den bästa vägen framåt för Nordnets fondaffär på  nordisk basis, säger  Rasmus Järborg, produktchef på Nordnet i en skriftlig kommentar,

Uppdraget som fondchef innefattar ett ansvar för distribution av fonder via Nordnets plattform, såväl  tredjepartsprodukter som egna fonder. Rollen innebär också ett ansvar för verksamheten inom asset  management, innefattande bland annat vägledningstjänster samt strukturen för Nordnets egna fonder.  

– Under mina år i fondbranschen har jag alltid haft ett gott öga till Nordnet. Jag känner bolaget som en digital föregångare med en stark företagskultur och en livskraftig vision om att demokratisera sparande och investeringar, säger Gabrielle Hagman. 

Vid utgången av 2020 fanns totalt drygt 2 000 fonder på Nordnets plattform.

Gabrielle Hagman tillträder sin roll på Nordnet den 12 april. 

Platsannonser

Logga in