Martin Gärtner, Max Matthiessen, SEB
Martin Gärtner.
Finans

"Mr Private Banking" går från SEB till Max Matthiessen

”Mr Private Banking” på SEB, Martin Gärtner, har lämnat storbanken och axlat rollen som chef för Private Banking på Max Matthiessen, kan Realtid avslöja.

Uppdaterad 2021-10-08
Publicerad 2021-10-07

Det var förra året som Nordic Capital förvärvade Max Matthiessen och det första riskkapitalbolaget gjorde var att byta ut vd och styrelseordförande.

Den nya ledningens uttalade riktlinje var: ”att utöka Max Matthiessens verksamhet och investera i såväl organisk tillväxt som tilläggsförvärv”.

Tillväxtambitionerna har drabbat bland andra SEB som på kort tid fått släppa ifrån sig en rad experter.

Under onsdagen kom beskedet att Max Matthiessens affärsområde Liv & Pension rekryterar fem seniora experter från SEB: Per Billfeldt, Erik Malmström, Johan Linnér, Emelie A Fredin och Thomas Jönsson.

– Vi är på en tillväxtresa och ska fördubbla antalet kundmöten till 100 000 om året, säger Johan Keding, chef för affärsområdet Liv & Pension.

Har ni planer på att rekrytera fler?
– Vi är alltid intresserade av kompetenta medarbetare. I vissa lägen hittar vi intressanta medarbetare, och i andra blir vi kontaktade av förmedlare som vill ansluta sig till oss. Max Matthiessen är ett anrikt förmedlarhus som har supporterat kunder i liv och pensions-frågor i många år. Vi är en av de främsta på området.

Ny chef för Private Banking

En av de första nyckelpersonerna som Max Matthiessen – med nya ägarna i spetsen – rekryterade var Sebastian Siegl som blev chef för kapital- och förmögenhetsförvaltningen. Han kom närmast från rollen som vd vid investmentbolaget Nordic Investment Opportunities, men var dessförinnan chef för den svenska Private Banking-verksamheten inom SEB.

Nu har en av Sebastian Siegls gamla SEB-kollegor anslutit sig till Max Matthiessen – Martin Gärtner som närmast haft en roll som senior rådgivare och styrelseledamot i SEB Investment Management AB. Mellan 2009 och 2017 hade han titeln Global Head Private Banking och har beskrivits som ”Mr Private Banking” av medarbetare på SEB.

Nu har han axlat rollen som chef för Max Matthiessens Private Banking-verksamhet.

Det är ingen information som Max Matthiessen gått ut med offentligt, men bolaget bekräftar Realtids uppgifter. 

Även den person som 2017 tog över Martin Gärtners roll som global chef för SEB:s Private Banking, Erika Lundquist, lämnade nyss storbanken. I juli kom beskedet att hon går över till Erik Penser Bank där hon blir chef för affärsområdet Wealth Management.

Platsannonser

Logga in